BAFRA

HAYAT VEREN İNTİHAR...SAMSUN'DA İNTİHAR EDEN GENÇ, 7 KİŞİYE HAYAT VERECEK

 
 269
HAYAT VEREN İNTİHAR...SAMSUN'DA İNTİHAR EDENGENÇ, 7 KİŞİYE HAYAT VERECEK - Samsun'un Bafra ilçesinde henüz belirlenemeyen bir sebeple intihar eden gencin organları, Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde gerçekleştirilen başarılı bir operasyonla alınarak, çeşitli illerde organ bekleyen hastalara nakledilmeye başlandı. Bafra ilçesine bağlı Çarşur köyünde önceki gün tabanca ile intihar eden Naim Altınsoy (20), ağır yaralı olarak yakınları tarafından Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Yoğun Bakım Ünitesi'nde doktorların yaptığı bütün müdahalelere rağmen beyin fonksiyonlarını kaybeden gencin babası Naim Altınsoy ile görüşülerek, organ bağışında bulunması teklifi yapıldı. Sağlık personeli olduğu öğrenilen baba Naim Altınsoy'un bu teklifi kabul etmesi üzerine, intihar eden genç hemen ameliyata alındı. Ayrıca, Ankara'daki Organ Nakli Koordinasyon Derneği ile temasa geçilerek, diğer illerde organ bekleyen hastalar hakkında bilgi sahibi olundu.
Bafra Haber

 | Bafra haber - Samsun'un Bafra ilçesinde henüz belirlenemeyen bir sebeple intihar eden gencin organları, Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde gerçekleştirilen başarılı bir operasyonla alınarak, çeşitli illerde organ bekleyen hastalara nakledilmeye başlandı. Bafra ilçesine bağlı Çarşur köyünde önceki gün tabanca ile intihar eden Naim Altınsoy (20), ağır yaralı olarak yakınları tarafından Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Yoğun Bakım Ünitesi'nde doktorların yaptığı bütün müdahalelere rağmen beyin fonksiyonlarını kaybeden gencin babası Naim Altınsoy ile görüşülerek, organ bağışında bulunması teklifi yapıldı. Sağlık personeli olduğu öğrenilen baba Naim Altınsoy'un bu teklifi kabul etmesi üzerine, intihar eden genç hemen ameliyata alındı. Ayrıca, Ankara'daki Organ Nakli Koordinasyon Derneği ile temasa geçilerek, diğer illerde organ bekleyen hastalar hakkında bilgi sahibi olundu.

BAŞARILI OPERASYON
Bu arada, Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Kenan Erzurumlu başkanlığındaki bir ekip tarafından gerçekleştirilen başarılı operasyonla, ölen gencin böbreklerinden biri Samsun'da organ bekleyen 20 yaşındaki Bahriye Yanıkkan'a takıldı. Ayrıca, özel uçakla Samsun'a gelen başka bir ekip, ölen gencin diğer böbreği ve kalbini Ankara'ya, karaciğerlerini de İstanbul ve Antalya'da organ bekleyen hastalara nakletmek üzere teslim aldı. Naim Altınsoy'un 2 korneası ise, Samsun'da yapılacak bir ameliyatla 2 ayrı hastaya takılacak. Yaklaşık 2 saat süren ameliyatın son derece başarılı geçtiğini söyleyen Prof. Kenan Erzurumlu, organ bağışı konusunda toplumun duyarsız olmasından yakınarak, ölen gencin organlarının 7 kişiye hayat vereceğine dikkat çekti.
Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • HAYAT VEREN İNTİHAR...SAMSUN'DA İNTİHAR EDEN GENÇ, 7 KİŞİYE HAYAT VERECEK içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0