GÜNDEM

Gıda Osb'de 57 Talep Samsun Tso Başkanı Salih Zeki Murzioğlu: "41 Sanayi Parseline Şimdiden 57 Firma Talepte Bulundu" "Bölge Yanında Yer Alan 700 Bin Metrekarelik Arazinin Gıda Osb'ye Dahil Edilmesi Yönünde Çalışmalarımız Sürüyor"

 
 268
Gıda Osb'de 57 Talep Samsun Tso Başkanı Salih Zeki Murzioğlu: "41 Sanayi Parseline Şimdiden 57 FirmaTalepte Bulundu" "Bölge Yanında Yer Alan 700 Bin Metrekarelik Arazinin Gıda Osb'ye Dahil Edilmesi Yönünde Çalışmalarımız Sürüyor" - Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, temmuz ayında Gıda Organize Sanayi Bölgesi'nde(OSB) yer tahsis taleplerinin alınması işlemlerini başlattıklarını belirterek, "41 sanayi parseline şimdiden 57 firma talepte bulundu" dedi.
İhlas Haber Ajansı

 |  - Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, temmuz ayında Gıda Organize Sanayi Bölgesi'nde(OSB) yer tahsis taleplerinin alınması işlemlerini başlattıklarını belirterek, "41 sanayi parseline şimdiden 57 firma talepte bulundu" dedi.

Samsun TSO Temmuz ayı toplantısı, Davut Altan Meclis Salonu'nda Meclis Başkanı Sedat Demirci başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda konuşma yapan Samsun TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, TSO'nun çalışmaları ve Samsun sanayisinde meydana gelen son gelişmeler hakkında bilgiler verdi. Başkan Murzioğlu, temmuz ayında oda olarak çok önemsedikleri Gıda Organize Sanayi Bölgesi'nde yer tahsis taleplerinin alınması işlemlerini başlattıklarını söyledi. Murzioğlu, "Gıda Organize Sanayi Bölgesi 465 bin metrekare alan üzerinde kurulu ağırlıklı 5 bin-7 bin metrekareden oluşan toplam 260 bin metrekarelik 41 sanayi parselinden oluşmaktadır. 01 Ağustos 2009 Cuma günü sona eren başvurular sonucu 5 adedi Samsun dışından olmak üzere toplam 57 adet firma 631 bin metrekare yer tahsis talebinde bulundu. Bu talepler müteşebbis heyetimiz tarafından objektif bir değerlendirmeye tabi tutularak sonuçlandırılacaktır" dedi.
260 bin metrekarelik 41 sanayi parseline şimdiden toplam 631 bin metrekare olmak üzere 57 firmanın talepte bulunduğunu belirten Murzioğlu, "Bu talebi çok önceden gören müteşebbis heyetimiz hemen bölge yanında yer alan 700 bin metrekarelik arazinin Gıda OSB'ye dahil edilmesi yönünde çalışmalarını çok önceden başlatmıştır. Bu çalışmanın bir ayağı olarak ay sonunda Samsun Milletvekilimiz Sayın Cemal Yılmaz Demir eşliğinde Ticaret Borsası Başkanı Sinan Çakır ile birlikte Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Tarım ve Köy İşleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker'i makamında ziyaret ettik. Gıda OSB'ye ek arazi kazandırılması yönündeki bakanlarımızla yapılan görüşmelerimizin olumlu bir seyir izlediğini söylemek isterim. Arsa tahsis talep işlemleri ile birlikte eşzamanlı yürüttüğümüz Gıda Organize Sanayi Bölgesi'nin alt yapı hizmetleri inşaatının da en kısa sürede bitirmeyi hedefliyoruz. Bu çerçevede hazırlanarak Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'na gönderilen alt yapı mühendislik projeleri bu ay içerisinde onaylanacaktır. Bakanlıktan onaylanmasına müteakip alt yapı projelerinin ihale sürecini de bu ay içerisinde başlatacağız" diye konuştu.

"TEŞVİK SİSTEMİ ADİL"
Samsun'un yeni teşvik kapsamı konusu hakkında da bilgiler veren Başkan Murzioğlu, "Yeni teşviklerle ilgili Bakanlar Kurulu kararı ve uygulama tebliği temmuz ayı içerisinde yayınlandı. Öncelikle belirtmeliyim ki, yeni teşvik kararı 5084 sayılı kanuna göre daha adil bir sistemdir. Yıllardır bütün teşviklerde dışlanan Samsun, yeni teşvik sistemi ile bazı istisnalarla birlikte madencilik ve taşocakçılığından, gıda ürünleri ve içeceğe, entegre hayvancılık, seracılık ve su ürünleri yetiştiriciliğinden tekstil ürünleri ve giyim eşyasına, eğitimden hastane yatırımı ve huzur evine gibi çok sayıda sektör asgari yatırım tutarlarını ve kapasitelerini karşılamak koşulu ile bölgesel teşvik alabilecektir" şeklinde konuştu.
Son olarak İstanbul Sanayi Odası'nın (İSO) açıkladığı Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu 2008 Raporu arasına Samsun'dan da önemli şirketlerin listede yer aldığına değinen Samsun TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, şu bilgileri verdi: "Listede üyelerimizden Yeşilyurt Demir Çekme Ltd. Şti 88. sırada, Samsun Makine Sanayi A.Ş. ise 424. sırada yer alma başarısını göstererek bizleri gururlandırmışlardır. Ayrıca Bafra'da faaliyet gösteren Bafra Eriş Un Yem Gıda San. ve Tic. A.Ş. 390. sırada yer almış olup, ayrıca Samsun'da üretim tesisleri bulunup merkezleri başka şehirlerde olan Yıldız Entegre Ağaç San.ve Tic. A.Ş., Toros Tarım A.Ş., Eti Bakır A.Ş.'de bu listede yer alma başarısı göstermişlerdir. Yine Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından açıklanan verilere göre üyelerimizden Yeşilyurt Demir Çekme Ltd. Şti., Ulusoy Un Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. ile As Çelik Döküm İşleme San. ve Tic. Ltd. Şti. ilk 500 ihracatçı firma arasında yer alma başarısı göstermişlerdir."
  • BafraHaber Yorum
  • Gıda Osb'de 57 Talep Samsun Tso Başkanı Salih Zeki Murzioğlu: "41 Sanayi Parseline Şimdiden 57 Firma Talepte Bulundu" "Bölge Yanında Yer Alan 700 Bin Metrekarelik Arazinin Gıda Osb'ye Dahil Edilmesi Yönünde Çalışmalarımız Sürüyor" içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0