GÜNDEM

Vali Şahin: Artık Öğretmenler Ve Okul Yöneticileri Okul Yönetmiyor

 
 84
Vali Şahin: Artık ÖğretmenlerVe Okul Yöneticileri Okul Yönetmiyor - Yalçın Köse- Bafra Haber / Samsun Valisi İbrahim Şahin, "Vali Şahin: Artık öğretmenler ve okul yöneticileri okul yönetmiyor." dedi.
Bafra Haber

 |  - Yalçın Köse- Bafra Haber / Samsun Valisi İbrahim Şahin, "Vali Şahin: Artık öğretmenler ve okul yöneticileri okul yönetmiyor." dedi.

Samsun`un Bafra ilçesinde, Vali İbrahim Şahin`in de katılımıyla okul idarecileri ile Değerlendirme toplantısı yapıldı.  "Adım Adım Başarıya"    projesi okul idarecilerine anlatıldı.

Bafra, Alaçam, Yakakent, 19 Mayıs ilçelerinde bulunan okulların idarecilerinin bir araya geldiği toplantıya Samsun Valisi İbrahim Şahin, Samsun İl Milli eğitim Müdürü Aytekin Girgin, Bafra İlçe Kaymakamı Halis Arslan, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürleri ve çok sayıda okul yöneticisi katıldı.

Bafra Gençlik İlçe Spor Merkezinde gerçekleştirilen toplantıda açılış konuşması yapan Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin, değerlendirmelerde bulundu.

Girgin konuşmasında, " Tüm çalışmalarımızın temelinde öğrencilerimiz olmalı. Her yerde sorunlar olabilir sorunları büyütmemek lazım. Disiplin olmalı öğrenci öğrenciliğini,öğretmen öğretmenliğini bilecek. Bir başarısızlık varsa suçluyu aramak değil bu başarısızlığı ortaya çıkaran sebepler üzerinde yoğunlaşmalıyız. Mutlaka velilerimizi okula çekmemiz gerekiyor. Hayırsever vatandaşlarımızı sık sık ziyaret edeceksiniz yalnız onları hayırsever olduğuna pişman etmeyeceksiniz. Herkes kendi işini yaparsa ülke zaten kurtulur. Okullarımızda bir hareket bir sinerji istiyoruz. Sizler olmasanız da sınıflarımızda sınavlar yapılır. Biz ne yapabiliriz , farklı hangi projeleri geliştirebilir nasıl çocuklara faydalı olabiliriz bunları düşünmelisiniz.  Hepinize güveniyorum ülkenin geleceği sizlere bağlı " şeklinde konuştu.

Girgin`in konuşmasının ardından kürsüye gelen Samsun Valisi İbrahim Şahin, konuşmalarına şöyle devam etti: Daha iyi eğitim sistemimizi yönetiriz, yönlendiririz. Öğrencilerimizi Türkiye ve Türkiye dışında daha iyi noktalara nasıl taşırız. Samsun Türkiye'de eğitim noktasında 30 lu sıralarda buda Samsun'umuza yakışmıyor. Biz iki yıllık kendimize hedef koyduk ve bu iki yıl içerisinde Samsun'u muzu şehirlerin içerisinde ilk onda olması ile çalışması ortaya koyacağız. Bunda da sizlerin marifeti olacak. Sizlere katkı sağlayacağız sizlere destek olacağız sorunları ortadan kaldıracağız sizde birlikte çalıştığınız öğretmenle öğrenciyle eğitim eksikliğini ortadan kaldıracağız ve daha iyi noktalarda olacağız.Türkiye'nin daha iyi noktada olması özellikle Cumhuriyetimizin 100. yıl dönümünde kendimize koyduğumuz hedefleri gerçekleştirmemiz adına bu binanın baş mimarları sizler olacaksınız. Eğer sizler çocuklarımızı iyi yetiştirmeseniz çiddi kan kaybına neden olacak.  Bizden daha iyi eğitimi olanlar bizleri geçecekler. Sınıfta çocuklara verilen derslerin dışında mutlak sürette öğrencilerimiz yetiştirmemiz farklı bilgilerle onları donatmamız gerekiyor. Şayet bunları sağlayamazsak çocuklarımıza vermemiz gerekenleri verememiş oluruz. Çocukları iyi şeylerle meşgul etmezsek başta sentetik uyuşturucular olmak üzere yanlış olumsuz kötü şeylerle zamanlarını dolduruyor ve eriyorlar.

Biraz son dönemlerde bunu Samsun için söylemiyorum bunu genelleme yapmak lazım artık öğretmenler ve okul yöneticileri okul yönetmiyor biraz öğrenciler yönetmeye başladıklar. Hatta öğretmenleri de öğrenciler yönetmeye başlıyor böyle bir yapıda bizim verimli olma şansımız olmaz. Onun için başta siz okul yöneticileri bünyenizde çalıştırdığınız öğretmenleri o öğretmenlerimizin de öğrencileri çok iyi motife etmesi yönlendirmesi biraz otorite, biraz saygı sevgiyle karışık bir şekilde bu yapıda yerimizi almamız lazım. Her gün biraz daha çalışın beklediğinizin üzerinde netice alacaksınız. ok değilse başkaları öne çıkacaktır. Türkiye eğitim konusunda çok fazla deneyler yaptı. Hangi yöntemi uygulasak daha iyi olur, hangi yöntemi uygulasak daha başarılı olur diye bazı konularda yanlış da olsa düzenli ve kararlı gitmekte yarar var. Eğitim de uygulanacak metotları çok önemsiyorum. İnsanlar giyimleriyle karşılanır sözleriyle veya bilgileriyle uğurlanır. Çocuklarımızı bireysel sporla meşgul edelim. Çünkü geleceğe böyle aydın hazırlayacaklar.

 Konuşmasının ardından Vali Şahin, Bafra'ya yapımı devam eden Alış Veriş Merkezinin inşaatını gezerek, inşaat sahipleri ile çay içip sohbet etti ve Kaymakam Halis Arslan ile  Kaymakamlık makamında basına kapalı toplantı düzenledi. Toplantıya Samsun Büyük Şehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz gelerek iştirak etti.

Vali Şahin, toplantının ardından merhum Kenan Şara'nın Alaçam'da yapılacak olan mevlitine katılmak üzere yola çıktı.

 

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Vali Şahin: Artık Öğretmenler Ve Okul Yöneticileri Okul Yönetmiyor içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0