SAMSUN

Vali Şahin`den İslam Toplumu İçin İbretlik Öz Eleştiri Takdire Şayan Çözüm

 
 66
Vali Şahin`den İslam Toplumu İçinİbretlik Öz Eleştiri Takdire Şayan Çözüm - Samsun Valisi İbrahim Şahin, Samsun İl Müftülüğü Konferans Salonunda düzenlenen Kutlu Doğum Haftası nedeniyle Diyanet İşleri  Başkanlığı tarafından organize edilen ve Samsun İl Müftülüğü  tarafından gerçekleştirilen, "˜Hz. Peygamber ve Güven Toplumu` temalı konferans programına katıldı.
Bafra Haber

 |  - Samsun Valisi İbrahim Şahin, Samsun İl Müftülüğü Konferans Salonunda düzenlenen Kutlu Doğum Haftası nedeniyle Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından organize edilen ve Samsun İl Müftülüğü tarafından gerçekleştirilen, "˜Hz. Peygamber ve Güven Toplumu` temalı konferans programına katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı`nın okunmasının ardından İl Müftü Yardımcısı Alaattin KIRBIYIK, Kur`an-ı Kerim tilaveti okudu.

Kur`an-ı Kerim tilavetinin ardından günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Samsun İl Müftüsü Veysel Çakı yaptığı konuşmasında, "Öncelikle bütün şehitlerimizi rahmetle yad ediyorum. Kutlu Doğum bir ilim, irfan, kültür ve kaynaşma haftasıdır. Bu gün Kutlu Doğum Haftası nedeniyle bir aradayız. 1989 yılından itibaren biz Kutlu Doğum Haftasını kutlamaktayız. Eskiden bir gün kutlanan bu haftayı şimdi bir hafta olarak, "˜Kutlu Doğum Haftası` olarak kutlamaktayız. Dinimizin bilinmeye ama bilinmenin ötesinde yaşanmaya ihtiyacı var. Bu yılın gündem konusunun Hz. Peygamber ve Güven Toplumu olması hakikaten tam isabet olmuştur.  Müslüman bir ülkede olan ve Müslüman bir ülkede yaşayan insanımızın arasında ciddi bir güven bunalımı vardır. O yüzden bu konunun tespit edilmesinde emeği geçenleri gerçekten kutlamak gerekir."dedi.

Valimiz Sayın İbrahim Şahin yaptığı konuşmasında, "Mümin, insanların elinden ve dilinden güvende olduğu kimsedir.` Hadis-i Şerif var. Bu yılki tema "˜Hz. Peygamber ve Güven Toplumu` olunca bu tema hakikaten çok anlamlı. Bütün Müslüman toplumları, İslam-ı yaşamaya çalışan devletler hep bir buhran içerisindeler. Aslında burada nasıl önlem alalım da bu olumsuzluğu giderelim diye herkes kafa yoruyor, biz de kafa yoruyoruz. Bunun arkasında emin olun eğitimin dışında hiç bir şey yoktur. Bu eğitimden kastım da İslami eğitim falan da değil. İyi insan yetiştirirsek o iyi insan iyi Müslüman olur. İyi insan aynı zamanda da iyi Müslümandır." dedi

Konuşmaların ardından, Diyanet İşleri Başkanlığı Müşaviri Şevki Özbuğday tarafından, "˜Hz. Peygamber ve Güven Toplumu`` konulu konferans gerçekleştirildi. 

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Vali Şahin`den İslam Toplumu İçin İbretlik Öz Eleştiri Takdire Şayan Çözüm içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0