GÜNDEM

Vali Şahin`den, Samsun`daki Fakülteleşme Sürecine Eleştiri

 
 152
Vali Şahin`den, Samsun`dakiFakülteleşme Sürecine Eleştiri - Tarımda Kadın Girişimciliğinin Güçlendirilmesi tanıtım ve bilgilendirme programında konuşan Samsun Valisi İbrahim Şahin, Samsun`daki fakülteleşme sürecini eleştirdi.
Bafra Haber

 |  - Tarımda Kadın Girişimciliğinin Güçlendirilmesi tanıtım ve bilgilendirme programında konuşan Samsun Valisi İbrahim Şahin, Samsun`daki fakülteleşme sürecini eleştirdi.

Vali Şahin`den, Samsun`daki fakülteleşme sürecine eleştiri Vali İbrahim Şahin, "Bafra`da olması gereken fakülte ne? Turizm Fakültesi orada. Bu konularla ilgili vatandaşı dikkate almamız gerekir. Ben yaptım oldu. Bu yanlış bir şey." dedi.

"Diğer taraftan bizim bir yanlışımız var. Mesela üniversite okuyan arkadaşlarımız veterinerliği bitiriyor hayvanları tanıyamıyor, ziraat fakültesini bitiriyor hiç tarlaya bahçeye girmemiş." diyen Vali Şahin, "Zaten hep yanlışımız burada. Gittik Çarşamba Ovası`na İletişim Fakültesini, Hukuk Fakültesini kurduk. Veterinerlik ve Ziraat Fakültesi kampusun içerisinde Tıp Fakültesinin yanında. Bunlar çarpık şeyler." dedi.

Dünyanın hiç bir yerinde böyle bir uygulama olmadığını belirten Şahin, "Arkadaşlar, bizim elbirliğiyle bazı şeyleri durdurmamız gerekiyor. Sürekli vurguladığımız bir şey var `çaresizseniz çare sizsiniz` bu konuda da yanlış anlaşılmaktan korkuyorum. Amacımız hemen Çarşamba`daki Hukuk Fakültesi kapatılsın buraya gelsin değil. Ama baştan planlarken bunu uygun bir şekilde planlamamız gerekir. Bafra`da olması gereken fakülte ne? Turizm Fakültesi orada. Bu konularla ilgili vatandaşı dikkate almamız gerekir. Ben yaptım oldu. Bu yanlış bir şey. İstişare eden yanılmaz. Bafra`daki vatandaşa buraya ne kuralım diye sor, onun söylediğini yap yanılmazsın." şeklinde konuştu.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Vali Şahin`den, Samsun`daki Fakülteleşme Sürecine Eleştiri içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0