GÜNDEM

Vay Hırsızlar Vay Yorumu Davalık

 
 131
Vay Hırsızlar Vay Yorumu Davalık - "Vay Hırsızlar vay..."     şeklinde başlayan yorumu yazan kişiye ve yayınlayan Bafra Haber`e dava açıldı.
Bafra Haber

 |  - "Vay Hırsızlar vay..."     şeklinde başlayan yorumu yazan kişiye ve yayınlayan Bafra Haber`e dava açıldı.

Billboard Davasından yargılanan ve beraat eden eski Bafra Belediye Başkanı Şükrü Neiş, billboard davası haberlerinin altına yorum yazan yorumcuları ve yorumları onaylayan Bafra Haber`i, kendisine iftira atıldığı, hakaretler edildiği, mahkeme kararının etkilemeye çalışıldığı iddiası ile Bafra Cumhuriyet Savcılığına şikayet etti.


İFTİRA VE YARGI GÖREVİ YAPANI ETKİLEMEYE TAKİPSİZLİK

Şikâyetler üzerine açılan soruşturma sonucu savcılık, Bafra Haber editörüne yönelik "yargı görevi yapanı etkileme ve iftira"    suçlarından ek kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verdi.

Savcılığın kararında özetle şu ifadeler yer aldı: "Yargı Görevi Yapanı Etkilemeye Teşebbüs suçunun oluşabilmesi için, failin belirli bir amaç doğrultusunda hareket etmesi, söz konusu suçu oluşturan fiili, gerçeğin ortaya çıkmasını engellemek veya bir haksızlık oluşturmak amacıyla.... hareket edilmesi gerektiği,  sırf dava konusu olayla ilgili olarak haber yapılmasının veya iddianameden ve bilirkişi raporlarından alıntılar yapılarak haber oluşturulmasının bu saikle hareket edildiği anlamına gelmediği gibi şüphelinin bu saikle hareket ettiğine dair delilde bulunmadığından Açıklanan nedenlerle; Şüpheli hakkında müspet suçlardan kovuşturmaya yer olmadığına."   

YORUMCU VE BAFRA HABER DAVALIK

Birçok kullanıcı yorumunu, Bafra Haber twitlerini ve Bafra Haber editörünün yazdığı yazıları değerlendiren savcılık sadece "vay hırsızlar vay... Bafra kimseye kalmadı, size de kalmayacak, nasıl insanların yüzüne bakacaksınız..."    şeklindeki yorumdan dolayı yorum yazana hakaretten ve yorumu onaylama sorumluluğu olduğu iddiası ile Bafra Haber editörüne hakaret suçuna iştirakten dava açtı.

ŞÜKRÜ NEİŞ'İN ŞİKAYETLERİ

Eski Bafra Belediye Başkan Şükrü Neiş`in şikâyet dilekçesinde şu ifadeler yer adlı:

1- Bafra Haber sitesi sahibi Ali İhsan B.'dur. Sitenin adı Bafrahaber.com dur. Sitesinde Bafra Ağır Ceza Mahkemesinde devam etmekte olan 2012/47 sayılı dosyadan dolayı 23 gündür sürekli olarak Mahkemeyi etkilemek ve müvekkilimi toplumda küçük düşürmek maksadı ile yayın yapmaktadır. 23 günüdür basın yolu ile Mahkemeyi etkilemeye yönelik ve tarafıma hakaret içeren yazılar yayınlanmasına rağmen Bafra Cumhuriyet Basın Savcılığı da bu konuda herhangi bir işlem yapmamıştır.

2- Şüphelinin yapmış olduğu yayınlarda sadece iddianameyi yayınlamamakta yorumlar katmakta ve yorumlar bölümünde müvekkilime hakaret edilmekte, hırsızlık ile suçlanmakta, küfür edilmektedir. Şüpheli, sitenin sahibi olduğu gibi editör adında yazı yazmakta çoğu yorumları da kendisi yapmaktadır.

3- Bafrahaber İnternet sitesinde açılmış olan 2012/47 sayılı dosyada Mahkemenin kararını etkilemeye yöneliktir. Şüpheli aynı zamanda bu dosyada tanık olarak geçmektedir. Sitede sadece iddianame yayınlanmamakta iddianame yorumlanmakta şahsi görüşler belirtilmekte aynı zamanda yorumcularda tarafıma hakaret etmektedirler.

4- İddianame kabul edilip Bafra Ağır Ceza Mahkemesine dava açılmadan şüpheli iddianameyi almış ve sitesinde yorum yapmaya başlamıştır. Şüpheli dosyada tanık olmasına rağmen dosyada avukatların alamadığı iddianameyi şüpheli almıştır. Yorum yapmaya başlamıştır. İddia makamı şüphelinin haber sitesini ihbar kabul ederek soruşturma başlatmış ve şüpheliyi de tanık sıfatı ile dinlemiştir.

5- Şüpheli hakkında gerekli kovuşturmanın yapılarak cezalandırılması için kamu davası açılmasına, şüphelinin sahibi olmuş olduğu Bafrahaber sitesinin yayınları Mahkemenin kararını etkilemeye yönelik olduğundan dava ile ilgili ve hakkımda yapılan yayınların durdurulmasına karar verilmesini istiyorum.

SONUÇ: Yukarıda belirtmiş olduğumuz sebeplerle; Şüpheli hakkında gerekli kovuşturmanın yapılarak cezalandırılması için kamu davası açılmasına, şüphelinin sahibi olmuş olduğu Bafrahaber sitesinin yayınları Mahkemenin kararını etkilemeye yönelik olduğundan dava ile ilgili ve hakkımda yapılan yayınların durdurulmasına karar verilmesini saygıyla arz ederim

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Vay Hırsızlar Vay Yorumu Davalık içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0