GÜNDEM

Vekil Yeni Tiridine Bandı, imzacıları Andı

 
 108
Vekil Yeni Tiridine Bandı, imzacıları Andı - Tirit Yemeğine katılan Ahmet Yeni, `Bafra için Hepimiz, Fakültemizi istiyoruz` kampanyası hakkında bakın neler demiş
Bafra Haber

 |  - Tirit Yemeğine katılan Ahmet Yeni, `Bafra için Hepimiz, Fakültemizi istiyoruz` kampanyası hakkında bakın neler demiş

Tirit Yemeğine katılan Ahmet Yeni, “Bafra için Hepimiz, Fakültemizi istiyoruz” kampanyası hakkında bakın neler demiş:

“… Biz bu çalışmaları yaparken meydanlarda birileri pankartlar asıyor, imzalar topluyor. Kim bunlar bilmiyorum. Ama bana lütfen deyin, bir Alo deyin. Biz şöyle bir şey başlatıyoruz Sayın Vekilim, siz bu kadar mesafe kat ettiniz uğraşıyorsunuz.
Şimdi şurada bina var burada bina var.
Ben rektörü getirdim.
O binaların hiçbir tanesi orada fakülte açmamıza müsait değil.
Biz yeni binalar yapıyoruz. 
Öğrenci yurdunun yanına bir bina yaptık.
Bir bina daha yaparsak oradaki fakülte işini çözebiliyoruz.
Tabi ki Bafralı kardeşlerimizin desteğine mutlaka ihtiyacımız var ama
Konuyu başka yerlere kimse taşımasın çekmesin lütfen.
Biz Bafra için ne gerekiyorsa yapıyoruz. 
Yapma yolunda gayretlerimiz var.”
 
Kim bunlar; Bafra’nın derdi ile dertlenen eğitimli ve işlerinde başarılı Bafra’da doğan ve doyan kişiler.Dahası da var amma neyse. Her biri mesleğinde başarılı. Ayrı ayrı siyasi görüşü de var. Haaa unutmadan Fakülte açılması konusunda iktidardan ve idareden şahsi beklentileri de yok. İsimlerini ve kimliklerini ön plana çıkarmama gayretindeler. Üzüm yemek istiyorlar sizin anlayacağınız!..

Vekilden icazet; Siviller, yani asiller vekilden icazet almazlar vekilim. Eğer icazet alırlarsa sivil  inisiyatif (üstünlük-öncelik) olamazlar. Gecikmiş ve gereken mesafenin alınamadığı bir konuda sizlerin, şu an olduğu gibi bahanelerini, alınganlıklarını mı dinleyeceklerdi. ‘’çocuklar siz eve gidin yatın, biz gerekeni yapıyoruz’’ mu diyecektiniz.

Rektör görüşü; Yapma vekilim, rektörle isterseniz bir daha görüşün, sanki yanlış anlamışsınız gibi. Binaların durumu tabi ki şu an müsait değil. Hem böyle sonuçlara göz muayenesi ile varılır mı` Mühendislik, şehir ve bölge planlama, açılması düşünülen fakültenin ihtiyaçları v.s açısından değerlendirildi mi` Ayrıntılı bir fizibilite raporu çıkarıldı mı` Kocaman bir hayır… Varsa açıklayın, özür dileyeyim.

Yeni binalar; Evet fakülte için yaptığınız yeni binaları ve üniversite senatosundan geçirilen fakülte isimlerini kamuoyuna açıklayın lütfen. Lütfen 4 yılın sonunda ki öğrenci sayısını da unutmayın açıklarken. Şimdiden teşekkür ediyorum kendi adıma. Lütfen acele edin, halk bu… Hiç bir şey eskisi değil. Oyalanmaya gelmez.

Destek; Alın size destek, koca Bafra fakülte istiyor. Bu ne demek biliyor musunuz` Gerekeni de yapacağız demek` Hiç yapmamış gibi muamele görmekten de rahatsız Bafra. Bölge hastanesinin kaba inşaatını yapmadı mı` Biraz kırgınlar yöneticilerine o kadar`
Konuyu başka yere çekmek;  Hay Allah. İşte bu eleştiri biraz ucuza kaçmış vekilim. Neresi o başka yerler` Siyaset mi yapılıyor` Belden aşağı mı vuruluyor` . Ama siz rahatsız olduysanız, eksikliğiniz varmış gibi hissettiyseniz, geç kalındığı, zaman daraldığı fikrine kapıldıysanız. Bilemem. Bu sizin takdir ve de anlayışınız. Gerçi siz Bafra için ne gerekiyorsa yapıyor ve yapma yolunda gayretleriniz var olduğunu söylüyorsunuz zaten.

Sayın Vekilim; Maymun gözünü açtı derler ya… Sanki onun gibi bir şey oldu. Bu yüzden elinizi çabuk tutun ve lütfen ve Bafra’nın malını kimseye sattırmayın. TEKEL binalarını ihaleden çektirin. Bunun mümkün olduğunu siyasi bir karar olduğunu herkes biliyor. Sonra da bir kamu kuruluşuna (belediye, özel idare v.s.) sembolik rakamla devredin. O kurum da üniversiteye protokol yapsın versin. Siz bu işleri iyi bilirsiniz ama yolu çıkaramazsanız Suat KILIÇ size yardımcı olur.

Bakın işte o zaman O binaların her birine ayrı bir fakülte, her fakülteye ayrı bir bağışçı  bulunmuyor mu`

Demek ki neymiş`

Önce TEKEL binaları…
Sonra Fakülte isimleri…
En son bağışçılar…

Bağışçı konusunda yaşadığınız kötü tecrübeler sizi yıldırmasın vekilim.
Arkanızda Bafra var.
Tıpkı oy sandığında olduğu gibi.
Bafralı zenginler küçük projeleri sevmez, siyaseti sevmez, ayni yardımı sever…
Somut, samimi ve ciddi yaklaşımlar bekler.
Benden tüyolar şimdilik bu kadar.
Size kolay gelsin vekilim.
Bu arada afiyet olsun. Tiridine banmışsınız da…

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Vekil Yeni Tiridine Bandı, imzacıları Andı içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0