SAMSUN

Vezirköprü Tam Kadro Demokrasi Nöbetinde

 
 83
Vezirköprü Tam Kadro Demokrasi Nöbetinde - Samsun'un Vezirköprü ilçesinde siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının önderliğinde en görkemli demokrasi nöbeti gerçekleşti
Bafra Haber

 |  - Samsun'un Vezirköprü ilçesinde siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının önderliğinde en görkemli demokrasi nöbeti gerçekleşti

Siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının çağrısı ile saat 20.30'da Cumhuriyet Meydanı'ndaki demokrasi nöbetine İlçe Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Selçuk Yılmaz, Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis, siyasi parti başkan ve temsilciler, sivil toplum örgütlerinin başkan ve temsilcileri ile binlerce Vezirköprülü vatandaş katıldı. En uzak mahalle sakinlerinin de katıldığı demokrasi nöbeti için Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan binlerce vatandaş, Havza Caddesi ve Gençlik Caddesi'ni takip ederek bayraklı ve meşaleli yürüyüş gerçekleştirdi. Tekrar Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan binlerce vatandaşa İlçe Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı ve Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis hitap etti. Yapılan konuşmalarda Türk milletinin tarih boyu esareti kabul etmediği, kendisine uzanan namluları kendi elleriyle kırdığı, darbeleri asla tasvip etmediği vurgulanarak, tankın, topun, uçağın ve silahın halkın gücüne karşı koyamayacağı belirtildi. İlçeden hep vatansever insanların çıktığına dikkat çekilerek, vatana ihanet edenlere bu milletin geçit vermediği, Vezirköprü'nün vatan ve millet sevdasıyla hainlere gereken cevabı verdiğine vurgu yapıldı. Vezirköprü Ticaret ve Sanayi Odası tarafından tatlı ikram edilirken, özel bir işletmeci tarafından da çorba dağıtıldı.

Siyaset üstü bir olay

15 Temmuz darbe girişiminin önlenmesinin bir demokrasi bayramı ve milletin zaferi olduğunu belirten AK Parti İlçe Başkanı Halil İbrahim Doğan vatan, millet, demokrasi gibi kutsal değerlerin partiler üstü değerler olduğunu ve bu konuda ilçenin tek yumruk olduğunu söyledi. Doğan, tüm partiler, kurum ve kuruluşlar, sivil toplum örgütleri ile kol kola beraber nöbet tutulduğunu, herkesin ülkede olduğu gibi ilçede de vatanına sahip çıktığını, bu birlik ve beraberliğin karşısında hiçbir şer gücün duramayacağını vurguladı. Doğan, demokrasi nöbetlerinde yemek ikramı için organizasyon yapmak istediklerini ancak bu organizasyonu kendilerine görev edinen hayırsever insanlar ve esnafların yaptığını, bu konuda yoğun talep olduğunu belirtti.

Her gece tatlı, çorba su, yemek ikramında bulunan hayırseverlere teşekkür eden Doğan ayrıca her gece bir kurum, kuruluş ya da sivil toplum örgütü milli ve manevi değerlere yönelik program hazırladığını, Vezirköprülülerin dik ve asil duruşunun devam ettiğini sözlerine ekledi. Doğan, demokrasi nöbetlerinin anlamının ve öneminin yıllar sonra daha iyi anlaşılacağını sözlerine ekledi. (ACİ-SLH-Y)

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Vezirköprü Tam Kadro Demokrasi Nöbetinde içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0