SAMSUN

Vezirköprü'de Şehit Adına Hatıra Ormanı

 
 76
Vezirköprü'de Şehit Adına Hatıra Ormanı - Samsun'un Vezirköprü ilçesinde 21 Mart Dünya Ormancılık Günü etkinlikleri kapsamında fidan dikme etkinliği yapıldı
Bafra Haber

 |  - Samsun'un Vezirköprü ilçesinde 21 Mart Dünya Ormancılık Günü etkinlikleri kapsamında fidan dikme etkinliği yapıldı

Vezirköprü Orman İşletme Müdürlüğü ve Yağınözü İlkokulu-Ortaokulu tarafından organize edilen etkinliğe Garnizon Komutanı Selçuk Yılmaz, Milli Eğitim Müdürü İbrahim Arslan, Orman İşletme Müdüresi Meryem Burçin Irmak, orman işletme şefleri, okul müdürleri, öğretmenler, kamu kurum ve kuruluşların müdürleri katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Orman İşletme Müdüresi Meryem Burçin Irmak yaptı. Irmak, ormanların korunması, geliştirilmesi ve verimli işletilmesine dikkat çekerek, ormanlardan tükenmeyecek şekilde faydalanılması gerektiğini belirtti.

"Çocuklara en büyük miras ormandır"

Türkiye'de zengin bitki türlerine de değinen Irmak, Avrupa'da 13 bin bitki çeşidinin 10 bininin Türkiye'de bulunduğunu, 3 bin 500 çeşidinin ise sadece Türkiye'de yetiştiğini ifade etti. Ormanların insan sağlığı üzerinde duran ve sayısız yararlarına vurgu yapan Burçin Irmak, çocukların gelecekte karşılaşabilecekleri en önemli problemin hava, su ve çevre kirlenmesi olduğu, bunu önlemenin tek yolunun çocuklara bırakılacak en değerli mirasın ormanlar olduğunu vurguladı.

Öğrencilerin yaptığı konuşmaların ardından şiirler okunarak halk müziği dinletisi yapıldı. Halk oyunlar gösterilerinin sunumunun ardından ilçede resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere protokol tarafından çeşitli hediyeler verildi. Yağınözü İlk-Ortaokulu bahçesindeki yaklaşık 3 dönümlük alana 1994 yılında Silopi'de şehit olan Yağınözü Mahallesi'nde Şehit Kerim İşleyen adına hatıra orman oluşturmak amacıyla 200 adet sedir, selvi, ve defne fidanı dikildi.

Garnizaon Komutanı Selçuk Yılmaz, şehit Kerim İşleyen adına ilk fidanı dikti. Fidan dikme etkinliğinin ardından yemek ikramında bulunuldu.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Vezirköprü'de Şehit Adına Hatıra Ormanı içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0