SAMSUN

Yabancı Heyet Kuş Cenneti'ne Hayran Kaldı

 
 31
Yabancı Heyet Kuş Cenneti'ne Hayran Kaldı - Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü tarafından, “Elektronik İzleme Sistemine Geçişte Denetimli Serbestlik Hizmetlerinin Kurumsal Kapasitesinin Güçlendirilmesi Avrupa Birliği Eşleştirme Projesi” kapsamında Samsun’a gelen yabancı heyet temsilcilerine yönelik Samsun Bafra ilçesinde bulunan ve UNESCO Geçici Miras Listesine giren Kızılırmak Deltası Kuş Cennetine gezi düzenlendi
Bafra Haber

 |  - Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü tarafından, “Elektronik İzleme Sistemine Geçişte Denetimli Serbestlik Hizmetlerinin Kurumsal Kapasitesinin Güçlendirilmesi Avrupa Birliği Eşleştirme Projesi” kapsamında Samsun’a gelen yabancı heyet temsilcilerine yönelik Samsun Bafra ilçesinde bulunan ve UNESCO Geçici Miras Listesine giren Kızılırmak Deltası Kuş Cennetine gezi düzenlendi

Cumhuriyet Başsavcı Vekili Vedat Soğukpınar’ın rehberlik yaptığı gezide, konuklara Samsun Valiliği ve Büyükşehir Belediyesinin yaptığı çalışmalar sonucu Samsun’a kazandırılan Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti’nin Karadeniz sahilinde tabii özelliklerini koruyabilmiş en büyük sulak alan olduğu, deniz, ırmak, göl, kumul, sazlık, bataklık, orman ve tarım alanları gibi hayat ortamlarının sağlıklı bir ekosistem içerisinde bir arada bulunduğu, bu durumun Kuş Cenneti’ne biyolojik bakımdan zenginlik ve çeşitlilik sağladığı anlatıldı.

Türkiye’nin en büyük manda sürüsüne ev sahipliği yapıyor

Deltanın koruma altına alınmasıyla birlikte kuş türü popülasyonunda ve yılkı atlarının sayısında artış olduğunu anlatan Başsavcı Vekili Soğukpınar, "Kızılırmak Deltası Türkiye’de bulunan 450 kuş türünden, 350 kuş türüne ev sahipliği yapıyor. Türkiye’deki en büyük manda sürüsü ve yabani yılkı atlarını burada görmek mümkün. 17 bin baş manda var. Bu mandalar deltanın içindeki 7 gölde yaşıyor. Mandalar yazın göle girerek çamura bulanıyorlar. Buradaki çamur onlar için doğal bir güneş kremi aslında. Yine bu gölde çok sayıda balık türü yaşıyor. Eskiden buralarda elektrikli avlanma yapılıyordu. Artık bu bölgenin tamamında avcılık kesinlikle yasak" diye konuştu.

Gezide Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti’nde Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan çeşitli tesisler, gözlem kuleleri, hayvan rehabilitasyon merkezi, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ornitoloji Araştırma Merkezi, Cernek Halkalama İstasyonu, Subasar Ormanı gezildi ve konuklara kıl çadırında yöresel lezzetler ikram edildi. Kızılırmak Deltası’na hayranlıklarını dile getiren yabancı heyet Samsun’da kendilerine gösterilen misafirperverlikten dolayı da teşekkür ettiler.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Yabancı Heyet Kuş Cenneti'ne Hayran Kaldı içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0