GÜNDEM

Yavuz Selim Vakfında "Okumak, Anlamak, Yaşamak İçin Kuran" Konulu Seminer

 
 197
Yavuz Selim Vakfında "Okumak, Anlamak,Yaşamak İçin Kuran" Konulu Seminer - Yavuz Selim Vakfı Perşembe Sohbetlerinde bu hafta OMU İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mustafa Kara, "Okumak, Anlamak, Yaşamak İçin Kuran"  konulu seminere katıldı.
Bafra Haber

 |  - Yavuz Selim Vakfı Perşembe Sohbetlerinde bu hafta OMU İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mustafa Kara, "Okumak, Anlamak, Yaşamak İçin Kuran" konulu seminere katıldı.

Yavuz Selim Vakfı Cahit Zarifoğlu Konferans Salonunda düzenlenen semirde, Yavuz Selim Vakfı Bafra Şube Başkanı Av. Murat Bircan, Yrd. Doç. Dr. Mustafa Kara`ya teşekkür etti.

Başkan Murat Bircan, "Tüm Bafralı kardeşlerimizi bundan sonra her hafta Perşembe yatsı namazından sonra Vakfımızın Perşembe Sohbetlerine davet ediyorum" dedi.

19 Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Mustafa Kara seminerde şunları söyledi: "Kur`anı Rabbimiz bize Okumak, anlamak ve yaşamak için göndermiştir. Kuranı Kerim çirkin davranışları anlatırken isim zikretmez, çirkin örnekleri verirken o kişiye sıfatıyla hitap eder. Bunun hikmeti mesajı daraltmamak için, o mesajı evrensel hale getirmek içindir.

İnsanlık tarihinde kendisine Peygamber gönderilmeyen hiçbir topluluk yoktur. Kuranı Kerimi Tilavet, her hangi bir metni satır satır okumak, Kuranın feyzini bereketini diğer insanlara aktarmaktır.
Kuranı Kerimi Kıraat, Tilaveti gerçekleştirilen Kuranın anlamını da bilerek okumaktır.
Kuranı Kerimi Tertil, Vahyi sindire sindire özümseyerek anlamak ve yaşamaktır. Hayata tatbik etmektir."

Seminerin ardından ikramla birlikte katılımcılarla bir süre sohbet eden Kara, "Bafralı kardeşlerimle birlikte olmaktan çok memnunum." dedi.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Yavuz Selim Vakfında "Okumak, Anlamak, Yaşamak İçin Kuran" Konulu Seminer içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0