GÜNDEM

Yazarlardan Başkan Şahin`e Ziyaret

 
 91
Yazarlardan Başkan Şahin`e Ziyaret - Bafra Musiki Cemiyeti ve Şiir Kulübünün birlikte yaptığı, Bafra Kaymakamlığı ile Bafra Belediye Başkanlığı`nın da maddi ve manevi destek verdiği "Uluslararası Bafra 4. Şiir Şöleni" nedeniyle Bafra`ya yurt içi ve dışından gelen şair ve yazarlar Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin`i ziyaret etti.
Bafra Haber

 |  - Bafra Musiki Cemiyeti ve Şiir Kulübünün birlikte yaptığı, Bafra Kaymakamlığı ile Bafra Belediye Başkanlığı`nın da maddi ve manevi destek verdiği "Uluslararası Bafra 4. Şiir Şöleni" nedeniyle Bafra`ya yurt içi ve dışından gelen şair ve yazarlar Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin`i ziyaret etti.

Ziyarette bir konuşma yapan Bafra Musiki Cemiyeti Başkanı Namık Anarat şunları söyledi:

"Sn. başkanıma ve belediye mensuplarına maddi ve manevi her türlü destekleriyle Bafra`mızın değerlerine sahip çıkma noktasında değişik etkinlikler planlıyor ve bunları gerçekleştiriyoruz hep beraber. Bu yıl siz de farkettiniz başkanım, değişik simalar var. Her yıl inşallah bunlar daha çok gelişerek, büyük ney ve hiciv üstadı Neyzen Tevfik Kolaylı adına düzenlediğimiz etkinliklerde inşallah değişik dostlarımıza hem Bafra`yı tanıtacak hem de sevdireceğiz ve Bafra`nın birer kültür elçisi olarak onları memleketlerine geri göndereceğiz. Bu yıl başkanımla beraber bu işi planlarken tabi ki bazı sıkıntılar oluyor. Bu yıl seçim zamanı, geçen yıl bir Soma faciası yaşadık. Allah tekrar vermesin böyle acıları. Buna rağmen, kutlamalarımızı mütevazı de olsa yapabildik. Bafra`mızın adını hem ülke çapında hem de ülke dışında tanıtabildik. Aslında Bafra`mızın birçok değerleri var. Mesela bir Bedri Koraman ağabeyimiz var. Dünya çapında bir karikatürist. Yine bizim kültür elçilerimizden Mehmet Güntekin var. Belki adını çoğunuz duymamış olabilirsiniz. Türkiye`de Klasik Batı Orkestrası vardı. Sanat Müziği Orkestrası yoktu. Uzun bir zaman lav edilmiş veya faaliyetleri durdurulmuştu. Mehmet Güntekin, Bafra Musiki Cemiyeti`nde yetişen bir müzik adamı. Kendisi Siyasal mezunu. Çok sevdiğimiz bir arkadaşımız, İstanbul kültür projesinde bütün müzik olaylarını planlayan bir arkadaşımız. Şu anda da Cumhurbaşkanlığı, Klasik Türk Musikisi Korosunun hem müdürü hem Şef Yardımcılığını yapıyor. Bu bizim camiadan yetişti, Bafra`nın değeri. O`nun dışında yine Bafra`da çeşidi hayır faaliyetlerinde bulunmuş bir Süleyman Türk ağabeyimiz var. O da müzenin kazandırılmasında büyük gayretleri olan bir büyüğümüz.

Mesela bir kooperatifçilik alanında değerli, rahmetli Addülvehap Ayan ağabeyim var. Bunlar çok değerli insanlar ve bizler fırsat buldukça, zaman zaman Bafra`mızın kadirşinaslığı doğrultusunda bunları anmaya çalışıyoruz. Yine Bafra`nın çok önemli bir geleneği var. Türkiye`nin hiç bir yerinde olmayan "sele sepet şenlikleri" burada yapılır. Küçük çocuklar kâğıt fenerlerle ev ev dolaşıp şeker, çikolata, harçlık toplar ve o mahallenin büyükleri o evi ziyaret eden küçükleri tanımak suretiyle büyük bir dayanışma olur. İnşallah bu yıl bu şenlikleri Belediye Kültür Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü ve inşallah bizim de katkılarımızla en etkin vaziyette kutlamayı planlıyoruz.

Başkanımıza bu ziyaret için bize vakit ayırdıkları için ve bu tür etkinliklere verdiği destek için huzurlarınızda kendilerine teşekkür ediyorum."

Belediye Başkanı Zihni Şahin ise şöyle dedi:"İnsanların bir araya gelmesi, dayanışmaları çok güzel bir duygu ve düşünce. Değerli şair ve yazarlarımızın Neyzen Tevfik için burada olmaları çok güzel ve anlamlı. Bizler de belediye olarak imkânlarımız doğrultusunda destek vermeye çalışıyoruz. Çeşitli alanlarda makale, şiir ve kitap yazanları çok takdir ediyorum. Tüm yazarlarımıza hoş geldiniz diyor ve teşekkür ediyorum, sağ olun."

Ziyarette Tokat`tan gelen şair Ünal Kar ve konuk yazarlar da görüşlerini dile getiren konuşmalar yaptılar. Bazı yazarlar ise ülkelerinin yerel hediyeleriyle yazdıkları kitapları Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin2e hediye ederken belediye de yazar ve şairlere içersinde çeşitli kültürel, edebi ve Bafra ile ilgili tanıtıcı kitaplar ve cd`lerden oluşan bir hediye sundu.

Ziyaret yapılan ikramlar ve toplu fotoğraf çekimleriyle sona erdi.

Haber<. Oktay Zerrin-Bafra

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Yazarlardan Başkan Şahin`e Ziyaret içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0