GÜNDEM

Yazarlardan Kızılırmak Ortaokulu'nda Söyleşi

 
 1052
Yazarlardan Kızılırmak Ortaokulu'nda Söyleşi - Küsade ve Kültür Bakanlığı Destekl "Okur-Yazar Buluşması ve Öykü Günleri" etkinliği Kapsamında, yazarlar Kızılırmak İlk ve Ortaokulunu söyleşi amaçlı ziyaret ettiler.
Bafra Haber

 |  - Küsade ve Kültür Bakanlığı Destekl "Okur-Yazar Buluşması ve Öykü Günleri" etkinliği Kapsamında, yazarlar Kızılırmak İlk ve Ortaokulunu söyleşi amaçlı ziyaret ettiler.

Yazarları Kızılırmak Ortaokulu İdarecileri karşıladı. Söyleşi amaçlı ziyarete yazarlarla birlikte Küsader Başakınıyla dernek yöneticileri de katıldı.

Söyleşi, okulun Konferans Salonu'nda gerçekleşti. Söyleşiye öğrenciler ve öğretmenler yoğun ilgi gösterdiler.

Ankara'dan Rana İslam Değirmenci, Antalya'dan Arslan Bayır ve İzmir'den İlhan Soytürk adlı yazarlar okul öğrencileriyle birer söyleşi yapıp, onların çeşitli sorularına cevap verdiler.

Yazar Arslan Bayır "Kitaplarınızı iyi yere koyarsanız aradan 55 yıl da geçse güzel muhafaza etmiş olursunuz. Kitaplar asla yalan söylemeyen sadık dostlarımızdır.

Kitaplar ilerdeki ufkunuzu açar ve ömür boyu sizi unutmaz. Adana'da öğretmen olarak görev yaparken, 5. sınıf öğrencilerime hikâye yazdırıp bunları kitaplaştırmıştık.

Okumak çok önemlidir. Bir günlük tutmanızı tavsiye ederim. Bu günlüğü anne ve babanız da okur. İlerde iyi bir yazar olabilirsiniz."dedi.

Ankara'dan Bafra'ya gelenve söyleşiye katılan yazar, şair, koordinatör öğretmen Rana İslam Değirmenci ise" Hangi mesleği isterseniz isteyin, okumayı ve yazmayı hayatınızın her alanına yaymalısınız.

Ben öğrencilerle 5 yıl şiir çalışması yaptım. Onların içinde de yazar ve şair olanlar çıktı. 5 yaşında oğlum var Bir Çanakkale şiiri yazdı. Öyle güzel yazdı ki Milli Eğitim Mensupları şiiri O'nun yazdığına inanamadı. 11 yaşında şair oldu.

Belirli kitaplar alarak evinizi donatın. Kitapları çok sevin. Koruyun. Onlardan yararlanın."dedi.

Yazar Arslan Bayır ise "Önce okumayı öğreneceğiz sonra yazmayı deneyeceğiz."dedi.

Yazar İlhan Soytürk de buradaki olayları, konuşmaları eve gidince yazınız. Ailenize ve okulda öğretmenlerinize gösterip yazdıklarınızı paylaşın. Bu şekilde ilerde iyi bir yazar olabilirsiniz."dedi.

Daha sonra Bafra Kızılırmak İlk ve Ortaokulu öğrencileri yazarların imzalı kitaplarını aldılar ve yazarlarla sohbet edip hatıra fotoğrafları çekindiler.

Oktay ZERRİN-Bafra

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Yazarlardan Kızılırmak Ortaokulu'nda Söyleşi içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0