Bafra Belediyesi inadından vazgeçmedi

Dediğim dedik çaldığım düdük misali yapacağını yaparak Ramazan ayının ruhuna hitap etmeyen, dört yüz yıllık gelenek olan sele sepet top kandil kültürünü linç ederek konserle kutladı.

Başkan Zihni Şahin! Kaya Aşçı Bey! Ramazan ayını nereden çıktı konserle kutlamak? Sele sepet Top kandil kültürünün neresinde var konser vererek kutlamak? Bu ramazan ayında İslam dünyası kan akarken, çoluk çocuk demeden katliam yapılırken siz hangi dine mensupsunuz ki bütün bunları görmemezlikten gelerek konser programı icra edersiniz? Çıkın bir izah edin de biz de anlamayalım.

Sizin bu saçmalığınızı anlamakta güçlük çekiyoruz. Hadi Bafra Belediyesi yanlış yapmakta ün salmış, Kaya Aşçı Bey siz bu yanlışlara nasıl alet olursunuz? Eyvahlar olsun! Ha diyeceksiniz halk istiyor. Yirmi bin kişi katıldı. Bu yirmi bin kişiye örf ve âdetinden uzak, gelenek göreneklerini yozlaştıran, inancı ile örtüşmeyen iki üç saatlik konser ne verdi? İş mi verdi? Aş mı verdi? Daha yaşanılır modern bir Bafra mı verdi? Yapmayın. Millet olarak bizi bu günlere getiren geleneklerimiz var. Örf ve adetlerimiz var. İnançlarımız var. Bunları yok etmeyelim. Bunları yozlaştırmayalım. Gelecek nesillere orijinal hali ile aktaralım. Bu gibi faaliyetlerde; Bir iki kişi para kazanır. Yirmi bin kişi neye hizmet ettiğini bilmeden bir iki saat gürültü patırtı içinde nefsane neşeli saatler geçirir. Belediye başkanı sahneye çıkıp kalabalığın karşısında bir halt yemiş gibi gururlanır. Sponsor iş adamımızda sahneye çıkar kalabalığın karşısında hava atar olur biter.

Bafra`yı bu şekilde tanıtamazsınız. Gülerler size. Zaten gülüyorlar. Ramazan ayında sele sele pet Top kandil gecesini bahane ederek konser tertip etmek, bu konsere destekleyici olmak hoş karşılanacak gurur duyulacak bir davranış değildir. Kaba bir davranış icraattır.

Kaya Aşçı Beyi ilçemize kazandırdığı babasının adına Fakülte ile hayırsever iş adamı olarak Babayiğit dedik, Bu rezalete sponsor olduğu için ne diyeceğimizi bilemedik.

Ramazan ayını bir Müslümanın nasıl geçireceği neler yapacağı konusunda temettüde mahal vermeyecek şekilde açık ve nettir. Ha keza sele sepet top kandil geleneğinde neler yapılır nasıl kutlanır yıllardır uygulaması vardır.

Bafra`da faaliyette olan STK sadece Eğitim Bir sen Başkanı Hamdi Yıldız bu rezalete tepki gösteriyor. Tebrik ediyoruz. Diğer STK`dan aynı duyarlılığı beklerdik. Maalesef göremedik. Umarız gelecek yıllarda bu rezaletleri yaşamayız.

  • BafraHaber Yorum
  • Bafra Belediyesi inadından vazgeçmedi içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0