Bafra'da MHP'den Hamit Kılıç'a Osmanlı Tokadı

Bafra da mhp den hamit kilic a osmanli tokadi

MHP ve Devlet Bahçeli'nin 2016 yılında FETÖ ihaneti ile başlayan ve MHP'nin devlet bekası anlayışı üzerine kurduğu AK Parti ile olan Cumhur İttifakı 8 yıldır kesintisiz sürüyor. 

Bu ittifak sürecinde 1 referandum, 2 Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimi, 2 belediye başkanlığı seçimi yaşandı ve bu seçimlere ittifak halinde girildi. MHP desteği iki kez Cumhurbaşkanlığını kazandırdı. MHP ve Devlet Bahçeli, ittifak sürecinde Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin gelmesini sağladı. 2 kez Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı olarak seçilmesini, çok sayıda büyükşehir, il ve ilçe belediye başkanının AK Partili olarak seçilmesini, TBMM'de meclis başkanının AK Partili olarak kalmasını ve mecliste başta teskereler olmak üzere terörle mücadele, iç ve dış güvenlik dahil her kanunun geçmesini sağladı. 

MHP HİÇBİR ŞEY İSTEMEDİ

Bu kadar büyük destek ve katkıya rağmen MHP ve Devlet Bahçeli, AK Parti ve Sayın Cumhurbaşkanı'ndan, TBMM başkanlığı, Cumhurbaşkanı yardımcılığı, bakanlık veya yerel seçimlerde bana şurayı burayı ver dahi demedi. Pazarlıklar içinde olmadı. Hiçbir şey istemedi.

MHP’DE DEVLET BEKASI AK PARTİ’DE PARTİ BEKASI MI?

MHP'nin hiçbir karşılık beklemeden sadece devletin bekasını düşünerek yaptığı bu ittifakta son yerel seçimlerde MHP'nin elinde bulunan belediyeler (Çankırı, Amasya, Bartın, Kütahya, Karabük, Bayburt, Kastamonu, Erzincan, Gümüşhane) olmak üzere 9 ilde AK Parti MHP'nin karşısına belediye başkan adayı çıkarttı. MHP bu nedenle Kütahya ilinde 300 oyla olduğu gibi, çok az farklarla 5 il belediye başkanlığını kaybetti. Ancak Kırklareli, Kars gibi başka illeri kazandı. Ayrıca AK Parti kurmayları, MHP'nin destek verdiği 28 büyükşehir ve 23 ildeki oyunu yok sayarak AK Parti'nin aldığı yüzde 35'i kendi oyları gibi gösterip, bunun içindeki MHP oylarını görmezden gelmeleri de çok yanlış olmuştur. MHP bu seçimde sadece 807 yerde seçime girmiş, 8 il ve toplam 229 belediye başkanlığı kazanmış ve %16.62 oy almıştır. AK Parti'nin MHP'nin karşısına aday çıkardığı ilçe belediyelerinde de oylar bölünerek MHP’nin belediye başkanlığı kaybetmesine yol açtı. Yani ittifak görüşmelerindeki dağılım, MHP'ye zarar verdi. Anlaşılan yeter ki Cumhur İttifakı kazansın anlayışı yokmuş. Demek ki MHP'nin devlet bekası anlayışı, AK Parti'de parti bekası anlayışından daha ağır basmış.

AK PARTİ'DEN MHP'YE KARŞI SÜREKLİ ÇATLAK SESLER OLDU

Kısacası MHP’nin inanılmaz desteğine karşı 8 yıldır Ak Parti'nin bir kısım insanları ve yöneticilerinden ülkücülere karşı bitmeyen bir öfke ve rahatsızlık görüldü. Bu tip anlayışta olanlar da MHP için “ne yani yüzde 3 oyları var” gibi küçümseme, “MHP olmasa da olur” anlayışı, “bunlar ırkçı bize doğuda oy kaybettiriyorlar” açıklamaları, “MHP sırtımızda kambur” gibi iftiralar, Ak Parti'nin kazandığı il ve ilçe belediyelerinde MHP’ye karşı yanlış tutumlar, değer verilmemesi hep konuşuldu. 

BAFRA'DA SABIR TAŞLARI ÇATLADI 

MHP'yi yok sayan, küçümseyen, istişare kapılarının kapatıldığı yerlerden biri de Bafra'ydı. 2018'te belediye başkanı olarak atanmasının ardından son yerel seçimlerde de 30 bin oy kaybedip hezimete uğrayan, muhalefetin %62 oy almasına rağmen oyların bölünmesiyle yeniden seçilen AK Partili belediye başkanı Hamit Kılıç, 6 yıldır MHP'ye karşı tavırları, küçümsemesi, sanki düşman gibi görmesi, ittifak yokmuş gibi davranması, başına buyruk hareket etmesi dikkatlerden hiç kaçmadı. Bu durum, MHP tabanında ve ülkücülerde büyük rahatsızlık yarattı. Bu nedenle aday belirleme sürecinde MHP'den 11 aday adayı belediye başkan adaylığı için müracaatta bulundu. MHP'nin çok istemesine rağmen Bafra AK Parti'ye verildi. AK Parti'deki aday belirleme sürecinde ise MHP kurmayları, AK Parti ile yaptığı her istişarede uyum ve istişare içinde çalışacakları bir aday talebinde bulunarak Hamit Kılıç yerine başka bir aday gösterilmesini rica etti ama sonuç alamadı. Aslında Hamit Kılıç'tan sadece MHP değil, AK Parti yöneticileri ve seçmenleri de rahatsızdı. MHP'nin ne kadar haklı olduğu seçim sonuçlarıyla belli oldu. Seçilse bile oy bakımından Hamit Kılıç tam bir hezimete uğradı.

HAMİT KILIÇ BIRAKIN TOPAL ÖRDEK OLMAYI BACAKSIZ ÖRDEK OLDU 

31 Mart seçimlerinde Ak Parti 12, MHP 6,  İYİ Parti 6, YRP 5, CHP 2 belediye meclis üyeliği kazandı. MHP’siz Ak Parti meclis çoğunluğunu kaybetti. Seçim sonrası yapılan belediye meclisindeki seçimlerde Belediye başkanı Hamit Kılıç'ın aday olduğu OSB komisyonu dahil, encümen üyelikleri ve tüm komisyonlarda Hamit Kılıç büyük farkla hezimete uğradı. Belediye Başkanı Hamit Kılıç'ın bazı önemli yetkileri alınarak belediye meclisine verildi. Hamit Kılıç çoğunluk olarak girdiği oylamalar sonucunda önce topal ördek oldu. Bazı önemli yetkilerinin alınmasıyla bacaksız ördek olarak çıktı.

MHP’DEN OSMANLI TOKADI

Hamit Kılıç, belediye başkanı olarak 6 yıllık görev süresinde, Cumhur İttifakı ruhuna değil, kendi nefis, karakter, anlayışına göre bir yönetim anlayışı sergiledi. Bu, ifade ettikleri ortak akıl söyleminde de uygun olmadı. Sadece MHP tarafından değil, seçim sonuçlarındaki 30 bin oy kaybında da görüleceği gibi halk tarafından da tepkiyle karşılandı.

MHP, Hamit Kılıç'tan 6 yılın hesabını, muhalefet ile birlikte hareket ederek deyim yerindeyse Osmanlı tokadını vurarak almış oldu.

GÜÇLÜ ADAYLARIN BAŞARISI

Güçlü adayların başarısı unutulmamalıdır. 31 Mart'ta Hamdi Yıldız, Şükrü Neiş, gibi güçlü, siyasi birikimi olan, mücadeleci adaylar partilerine ciddi sayıda meclis üyesi kazandırdılar. Siyasete devam edecek bir oyla seçimden başarıyla çıktılar. Bunun doğal sonucu olarak 13 meclis üyesi aldılar. Yukarıda saydığım sebeplerden dolayı MHP ile birlikte 19 meclis üyesi ile belediye meclisinde birlikte hareket ettiler. Bunu demokrasi ve adalet adına önemli buluyorum. 

İFTİRA YORUMLARI VE KALİTESİZLER

31 Mart seçimleri öncesinde Hamdi Yıldız, Şükrü Neiş ve Özgür Önder'in haberlerine yönelik kalitesiz, seviyesiz ve ahlaksız iftira yorumları yazılmıştı. Bu durum zaman zaman Hamit Kılıç'ı da az da olsa etkiledi. Ben de benzer yorumlarla karşılaştım. Elbette yorum yapmak demokrasinin bir gereğidir ve farklı fikirler okunmalıdır. Fakat yorumların içeriği seviyeli, ahlaklı, iftiradan uzak, bir düşünce ve fikirden oluşmalıdır. Hatta yol gösterici olmalıdır.

Belediye meclisindeki konu yerel basında yer alınca MHP'ye ve meclis üyelerine yönelik "kahpeler", "hainler", "mamacılar", "satılıklar" gibi ifadeler içeren yorumlar yazıldı. Bu yorumları yazanların kalibresi, karakteri, donanımı, kalitesi, dürüstlükleri, şahsiyetleri ve ahlakları MHP ilçe başkanı, yönetim kurulu ve 6 meclis üyesi ile mukayese dahi edilemez. Daha da ileri giderek söylüyorum, muhalefetin diğer meclis üyeleriyle dahi mukayese edilemez. Hatta AK Partili meclis üyeleriyle bile mukayese edilemez. Bu tür yorumlar yazanlar, kendileri olsa bile bu ifadeleri kullanırlar. Çünkü insan aynaya bakınca kendini görür. Bu tür insanlar hem AK Parti'ye hem de Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a büyük zarar veriyor.

Ben-Bir-Sen sendikasının, sendikacı olarak öncelikle sarı sendikacılıktan ve siyaset yapmaktan vazgeçmeleri gerektiğini düşünüyorum.

MHP Grupbaşkanvekili sayın Hamdi kozil kardeşimiz gereken cevabı vermiş tebrik ve takdir ediyorum. 

Teşekkür ve Tebrikler

MHP, İyi Parti, YRP ve CHP ilçe başkanları, yönetim kurulları, belediye başkan adayları ve belediye meclis üyelerini bu demokratik mücadelesinden dolayı tebrik ediyorum. Bu durumun Baframıza hizmet, adalet ve denetim açısından hayırlı olmasını diliyorum.

Bundan sonra ne olacağını bekleyip göreceğiz. Önümüzdeki seçim döneminde encümene gelecek faturalar, denetim komisyonu seçimleri ve raporları, borçlanma yetkileri gibi sayısız konu bulunuyor.

Adnan Hazır

30 Nisan 2024, BafraHaber.Com

  • BafraHaber Yorum
  • Bafra'da MHP'den Hamit Kılıç'a Osmanlı Tokadı içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 61
User defaultYorum Id: 215863
10 Mayıs 2024
11:14
  • Yorum Id: 215863
  • 10 Mayıs 2024
  • 11:14

Son belediye meclisinde meclis üyesi ramazan cotuun belediye şirketi üzerinden mikser kiralamaya ödenen para ile mikser makinesinin alınacağını okudum. bunu başkan geçiştirdi. bu sirkette daha ne gibi kokular var araştırılmalı meclis üyelerinin inceleme yapması gerekir

User defaultYorum Id: 215826
09 Mayıs 2024
17:59
  • Yorum Id: 215826
  • 09 Mayıs 2024
  • 17:59

Bundan sonra belediyede hiç bir şey gizli saklı kalmaz. her mecliste olan bitenden vatandaşlar olarak bilgi sahibi oluruz. bu tek adamlık doğru değildi. padisahlikra bile vezirler vardı. bizim bekediyede ise sadece hamit kılıç ve şaban bey vardı. bu yanlıştı.

User defaultYorum Id: 215642
06 Mayıs 2024
23:14
  • Yorum Id: 215642
  • 06 Mayıs 2024
  • 23:14

Adnan hazır asıl osmanlı tokatını sen yemişsin ne olduğunu bildikleri için şükrü neiş seni kovmuş yanaştırmamış yanına bu da sana kapak olmuştur. tokata bile gerek kalmamış. aklını kendine sakla

Cevap
  • Yorum Id: 215760
  • 08 Mayıs 2024
  • 16:23

sanırım hamit kılıç dünku meclistede yine bu sefer türk tokatı yemiş.

Cevap
  • Yorum Id: 215650
  • 07 Mayıs 2024
  • 00:49

O yüzeden mi sükrü neiş seçim sürecinde adnan hazırın kapısına kadar gidip yalvardı ?

Daha Fazla Yorum