BAFRA İÇİN HEPİMİZ

Sevgili Bafralılar;
Şöyle bir geçmişin muhasebesini yapalım. Bafra il yapılacaktı, yapılmadı. Havaalanı Çarşamba` ya uçtu. Bafralı’ nın ekmek kapısı Tekel, kapatıldı. Köydeki vatandaşın mahsulü tarlada kaldı. Meşhur karpuzumuz hiçbir zaman para yapmadı. Tütün desen vah haline... Köylünün arazisi adı bilmem ne olan gavur bankalarına haciz edildi. Köylümüzü gırtlağa kadar borca batırmakla kalınmadı: "GÖZÜNÜZÜ TOPRAK DOYURSUN" diyerek aşağılandı. Ya mazot... Her gün zam, aldı başını gitti. Türkiye’nin en büyük ovası Bafra içler acısı.
Saygıdeğer Bafralılar;
İki dönem iktidar şerefini yandaşlarıyla süren AKP` nin Bafralı’ ya, Bafra’ nın çiftçisine, gencine reva gördüğü tablo sadece bu değildir. Fabrikalar açılacaktı. Bırakın yeni fabrika kurulmasını, eldeki fabrikalardan olduk. Kahveler işsiz gençlerimizle doldu. Bu yazıyı okuyan Bafralılara söylüyorum: Şöyle bir çevrenize bakın, kaç gencimiz işsiz` Kaçımız evimize ekmek getirebilecek doğru dürüst bir işe sahibiz. AKP`li tanıdığın yoksa bir devlet kadrosuna atanamıyorsun. Senelerini okumaya vermiş Bafralı gençlerimiz var, sınavların tümünü başarıyla geçse bile mülakatlarda eleniyorlar. AKP kendi çocuklarına her türlü hizmeti vermekten kaçınmamış, Bafralı evlatlarını işsizlik ve yoksullukla başbaşa bırakmıştır. Bir yere eleman alınacaksa listeler, AKP` lilerin elinden çıkmıştır. Bafralı kaderine terk edilmiştir.
BİR AVUÇ AMA YÜREKLİ İNSAN
Bafralı bir avuç insan baktılar, Vekillerden iş yok. Bafralılardan 60 bin imza topladılar. Bafra’ ya fakülte kurulmasını istediler. Yazdılar, çizdiler. Büyük bir kamuoyu oluşturdular. İnadına yapılmış gibi HUKUK fakültesini Çarşamba’ ya verdiler. Bafra’ ya da sözde fakülte kurulması talimatları yağdı. Tam bu esnada Baf-der kuruldu. Yani amaçlarından biri Bafra’ ya üniversite veya fakülte açmak. Derneğin kurucu üyeleri Bafra Kaymakamı, Bafra ilçe ve belde Belediye Başkanları. Diğer üyeler, AKP İlçe Başkanı İbrahim Semiz ile AKP` li İş adamı Muharrem Ceylan. Sorarım, Bu derneğin yönetiminde diğer siyasi parti İlçe Başkanları nerede` 60 bin imzayı toplayan bir avuç insan nerede` Maalesef hiçbiri yok. Birliktelik ile yapılacak şu konuda bile bir toplumsal mutabakattan uzaksınız. Çarşamba’ ya hukuk fakültesi kurulduğunda bir dernek mi kuruldu` Tabiî ki hayır. Çarşambalı Diş Hekimi Mehmet Güneşdoğdu adlı bir vatandaşın insiyatifi ile yapıldı. Demek ki fakülte kurulması için derneğe gerek yokmuş. İnsiyatif arıyorsanız 60 Bin imza atan Bafralı bu oluşumun arkasındadır. Hatta bazı İş Adamlarımız bile fakülte kurulması için elini taşın altına koymuş durumdadır. MHP’ li Eski Bakanlarımızdan rahmetli Gün Sazak’ ın ailesi bile Bafra’ ya hizmet etmek için girişimlerde bulunmuş ama zamanının AKP’ li Bafra Belediye Başkanı, sırf MHP’ li olduğu için Sazak ailesi ile irtibata geçmemiştir. Bafra’ ya hizmet etmek için beyinlerde ki şu siyasi cambazlığı bırakmadıkça, Bafra’ nın gelişmesi, büyümesi mümkün değildir. Kimse Bafra’ nın geleceği ile oynamamalıdır. Bunu kendilerine hak gören zihniyete Bafralı hemşehrilerimiz gereken cevabı verecektir. Sevgili Bafralılar, İl olma gibi büyük bir hedefle yola çıkmış Bafralı’nın vizyonunu, kurulması çok kolay ama bir türlü yapılmayan bir fakülte kurulması hedefine kadar küçülttüler. Bafralı’ nın vizyonunu oyuncak haline getirdiler. Bafralıyla alay geçen zihniyetleri şimdi hep birlikte seyredeceğiz. Acaba bu seçim bizlere ne vaatler edecekler… Tabii ki Bafralı yutarsa.
BAŞSAĞLIĞI
Elim bir kaza sonucu genç yaşta aramızdan ayrılan, kendisini beyefendi kimliği ile tanıdığımız, kardeşimiz, abimiz ama herşeyden çok Sevgili Dostum Erhan KAYAR`a Allah`tan rahmet, sevenlerine ve ailesine başsağlığı dilerim. Geçecek zaman kendisini bizlere asla ve asla unutturmayacaktır.
Hamdi KOZİL
  • BafraHaber Yorum
  • BAFRA İÇİN HEPİMİZ içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0