Bafra Lisesi ismine dokunmayın

Antalya’da İl Müdürlerini toplayan AKP’li Bakan Sayın Nimet Çubukcu Bafra Milli Eğitim Müdürlüğünün olumlu görüşleri ile Samsun Milli Eğitim Müdürlüğünün Bakanlığa verdiği rapor doğrultusunda Bafra Lisesi ismi artık tarih olacakmış. Gerekli rapor hazırlanmış ve Bakanın önüne gitmiş…                                                                                                                                                          
Bafra Milli eğitim müdürü Sayın Ömer Yayla; hangi okul mezunusunuz bilmiyorum, hatta Bafralı mısınız onu bile bilmiyorum.
Ama hangi okul mezunu ve nereli olursanız olun bu yazıma kulak verin.
 Çünkü hiçbir Bafra Lisesi mezunu hangi makam ve mevkide olursa olsun Bafra Lisesinin değil yerine, ismine bile dokundurmaz.
Çünkü Bafra Lisesi 50 yıllık tarihi ve yetiştirdiği öğrencileri ile bir çınardır.
Bafra Lisesi’nin tebeşirinin tozunu yutmayan,
o merdivenlerden koşarak çıkmayan,
o merdivenlerden 3-3,4-4 atlayarak inmeyen,
o merdiven trapezlerinden kaymayan,
o mavi boyalı kapılarının koluna dokunmayan,
soğuk kış günlerinde o kalorifer peteklerine oturup ısınmayan,
o dışarıdaki eski küçük kantininden 1 simitle 1 kola veya yine eskiler iyi bilir arka kapının yanındaki merdiven altındaki çay ocağından sıcak bir çay alıp içmeyen,
koridorlarında boydan boya koşmayan,

arka pencereden baharın gelişini, yaprakların yeşerişini ders dinlemeye tercih edip gözünü pencereden alamayan,
bugün hayatta olmayan ama hep anıları içimizde olan Ragıp Yıldırım hocamızı, Murat Ocak hocamızı,Niyazi Hacırız hocamızı,Kazım Yamanlar hocamızı ve ismi şu an aklıma gelmeyen nice rahmetle andığımız hocalarımızın o koridorlardaki ‘’Çabuk herkes sınıflarına zil çaldı hala koridorlarda dolaşıyorsunuz’’diyen sesini duymayanlar bunun kıymetini bilemezler.                                                          
Peri kızını(Nuran Oray), Agop Fahri’yi (Fahri Demiralp), Paçaroz Niyazi’yi (Niyazi Haçırız), Ebçedi (Çoşkun Gökçay).Aguş hocalarımızı bilmeyenler bunun kıymetini bilemezler.

Ahmet Acun’la Coğrafya’yı, Nermin Hacıömeroğlunla, Hüseyin Keçeyle, Oktay Zerrin’le İngilizceyi,Hilmi Berberoğluyla Sanat tarihini,Ülkü Yıldım’la Fransızcayı,Hayriye Yılmaz’la, Nurten Sümer’le, Cemile Baranla, Hülya Gümrükcüyle Edebiyatı, Naciye Taşdemirle, Sedat Açıkgöz’le Matematiği, Kazım Yamanlar’la, Habil İpek’le Biyoloji’yi, Kimya’yı, Gülseren Karapınar’la, Abdulkadir Aygün’le Fen derslerini, Bilal Murtazaoğlunla din derslerini  ve nice ismi şimdi aklıma gelmeyen ama her birisi kendi branşında birer efsane olan hocalarımızı tanımayanlar,onların derslerine girmeyenler bunun değerini,Bafra Lisesi kelimesinin onun öğrencileri ve mezunlarındaki değerini bilemezler.
                          
Bu ülkede Kabataş Lisesi, Çamlıca Lisesi, Galatasaray Lisesi gibi nasıl marka olmuş ve isimleri değiştirilemez liseler varsa Bafra Lisesi e bizim için öyledir ve asla ismi değiştirilemez.         

5O yılda on binlerce öğrencisini mezun veren ve bugün hala % 70 i yaşayan Türkiye’nin dört bir yanındaki Bafra Liseliler buna müsaade etmez.

Bunu zorla yapsanız bile sizi affetmezler.

Ama ben ama başka bir Bafra Liseli bir gün mutlaka o tabelayı indirenlerin oturduğu makama gelir ve o söktüğünüz tabelayı mutlaka ama mutlaka bir gün yerine asar.

Bafra Lisesinden mezun olmuş,Bakanında bürokratına,doktorundan eğitimcisine,esnafından,memuruna, işçisinden belediye zabıtasına kadar hiçbir Bafra Lisesi mezunu bunu içine sindiremez.Biz eski Bafra Lisesi mezunuyuz demez,demek zorunda bırakılırsa da bunu o ismi değiştirenlere lanet okuyarak der.

Onun için siz siz olun lütfen bunu durdurmak için gerekli yazışmayı yapın,
ok yaydan çıktı elimden bir şey gelmez demeyin,
gerekirse gidin Sayın Bakana ‘’Bafra halkı isminin değiştirilmesine razı gelmiyor’’diyin.
Lütfen bu medeni cesareti gösterin ve bizde on binlerce Bafra Liseliler olarak size minnettar olalım..!

  • BafraHaber Yorum
  • Bafra Lisesi ismine dokunmayın içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0