Bafra Mûsiki Cemiyeti,Osmancık Konserimiz...

23 Ocak tarihinde otobüsle Çorum Osmancık`a hareket ettik...4 saatlik bir yolculuk sonrası akşam karanlığında şehre vardık.Doğruca konser vereceğimiz ve aslında bir tiyatro merkezi olan biraz eski ve klâsik bir mekânda toplanıp konsere az bir süre kala yanımızda getirdiğimiz özel sahne kıyafetlerini giyerek sıra düzenine geçtik.Osmancık halkı yavaş yavaş salondaki yerlerini almaya başladı.

Derken son hazırlıklarımızı yapıp sahneye çıktık.İlk edindiğim intibâ salonun tam sayıda dolmayışı,kısmen boşlukların olduğu şeklindeydi fakat zamanla o boşluklar az da olsa dolmaya başladı

Neyzen Salim Bey`in HicazPeşrevini koronun seslendirdiği Şekerci Cemil Bey`in" Bir Nigâh Et"şarkısı izledi.Daha sonra Yesâri Asım  Arsoy`un" Sazlar çalınır Çamlıca`nın bahçelerinde",Mısırlı İbrahim Efendi`nin"Solsan da sararsan" adlı eserini genç ve yeni öğretmen arkadaşımız Sinem Cezayirli seslendirdi.

Avni Anıl hocamızın" Rüya gibi uçan yıllar"şarkısını ise Osmancık Mûsiki Cemiyeti ve  eski Bafra Mûsiki Cemiyeti ss sanatçımız değerli Dursunali Durmaz başarıyla icrâ etti.

Necdet Tokatlıoğlu hocamızın Muhayyer Kürdi eseri" Artık yeşercek bir dalım yok"eserini solistimizHatun Aslan başarıyla seslendirdi.

Alaeddin Şensoy hocamızın M.Kürdi "Sevdadır şu kalbe dolan" şarkısını solistimiz Lale YORA arkadaşımız seslendirdi.

Sitemizin köşe yazarlarından değerli Gonca Cezayirli arkadaşımız ise yine aynı makamda önce İsmet Nedim`in" Bırakma ellerimi" ve değerli hocamız Âmir Ateş`in" Bir kızıl goncaya benzer dudağın"adlı eserleri çok güzel okudu.

Bunu koronun okuduğu Sadettin Öktenay`ın M.Kürdi eseri " Dudaklarımda arzu" ve Şekip Ayhan Özışık`ın aynı makamdaki " İçin için yanıyor " adlı eseri izledi ve ilk yarı bu şekilde başarıyla sona erdi.

İkinci bölüm Hüseyin Saadeddin Arel`in"Mini mini Nihavent Peşreviyle başladı.Peşinden Zeki Duygulu`nun Nihavend " Ayrıldı gönül şimdi yine"  şarkısı koroca"okundu.

Cemiyetimizin değerli şefi sn.Cemal Köprülüoğlu`nun sevgili kızı Beste Köprülüoğlu ise Osman Nihat Akın`ın" Körfezdeki dalgın suya bir bakgöreceksin" adlı eserini başarıyla yorumladı.

Ses sanatçılarımızdan Recep Alemdar arkadaşımız da değerli ve merhum bestecimiz Avni Anıl hocamızın "Kaderimde hep güzeli aradım"şarkısını başarıyla seslendirdi. Solistlerimizden Nezahat Dursun da aynı makamdaki merhum bestecimiz Erdoğan Berker`in" Bir ilkbahar sabahı"şarkısını başarıyla seslendirdi.

Öğretmen sanatçımız Sinem Cezayirli Alaeddin Şensoy`un " Büyüleyen gözlerinle"adlı Nihavend şarkısını yine başarıyla seslendirdi.

Koromuz Nuri Halil Poyraz`ın aynı akamdaki" Çamlıca yolunda" şarkısını seslendirdikten sonra alkışlar arasında  Uşşak şarkılara geçildi ve ilk olarak"  Ömrün şu biten neşvesi" adlı şarkıyı solistimiz,değerli doktorumuz sn.Hüseyin Barışçıl arkadaşımız başarıyla icrâ etti.

Aynı makamdaki Sevim Şengül`ün " Mehtaplı gecelerde"eserini sanatçımız Serpil Kuru başarıyla seslendirdi.

Ve finali yine tecrübeli bir ses sanatçımız olan değerli Yalçın Danışmaz arkadaşımız önce Kadri Şarman`ın " Sen vefasız bir peri"ve peşinden de aynı makamdaki Semahat Özdenses`in " Her mevsim içimdengelip geçersin" adlı şarkıları alkışlar arasında başarıyla  icrâ etti.

Konserimiz önce Şekip Ayhan Özışık`ın Karciğar eseri" Senin güzel yüzünü"ve peşinden değerli merhum besteci Sadettin Kaynak`ın " Karabulutları kaldır aradan"adlı Uşşak şarkısıyla sona erdi...

Konsere Çorum Osmancık Belediye Başkanı ve Osmancık Mûsiki Cemiyeti Şefiyle Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin de bizzat katıldılar,Bafra Belediye Başkanımızın cemiyet için Bafra`dan Çorum Osmancık konserine gelmesi çok gurur verici ve onore edici bir tavırdı.Kendisine bizleri yalnız bırakmadıkları için teşekkürü bir borç biliriz.

Konser sonrası  lüks bir otelde yemek verildi.

Ve bir konser daha başarıyla bitti.Yeni konserlerimiz çok yakında başlıyor, benden duyurması,sizleren gelmesi..

Ben de sitemiz yazarı, emekli bir öğretmen, söz yazarı ve koro ses sanatçısı olarak başta değerli şefimiz Cemal Köprülüoğlu`nu,sunucumuz değerli Mustafa Kurt hocamızı yürekten kutlarım,mÛsikişinâs Osmancık halkını kutlar,teşekkür ederim. Sevgi ve saygımla...

  • BafraHaber Yorum
  • Bafra Mûsiki Cemiyeti,Osmancık Konserimiz... içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0