Değişim

Değişim, büyüleyici ifade. Nice gizemler barındırır içinde. Çok masum da bulunmaz çoğu zaman. Hatta döneklik anlamında bile kullanılır. Oysa ki, artık değişim kaçınılmaz bir olgu halini aldı. Her şey öylesine hızlı değişiyor ki! Elbette direnebilirsiniz de değişime. Ancak kim ister ki eskide kalmak` Bence mühim olanı, edinilen yeniliklerin taklitçisi değil, takipçisi olmak gerek. İnsan yaşamına artılar katan, onu geliştiren, anlayış kapasitesini ufuk çizgisine çıkaran değişimler sahiplenilmelidir. Bunun için kendini ve inançlarını iyi tanımak ve özümsemek gerek.
Çocuklar, gençler, yaşlılar ve yaşanan olaylar değişiyor. Kuşaklar arası farklılıklar büyüyor. Herkes kendinde kalmayı savunuyor. Keskin çizgilerim yok artık hayat karşısında. Anlamak ve anlaşılmak keyifli olanı. Ne sırtımda taşırım dünyayı, ne de el sallarım uzaktan. Hayatla beraber yaşarım. Yaşarken de okurum hayatı. Merakla, ilgiyle izlerim olup-biteni. En büyük öfkemi kalemim dile getirir. En büyük takdiri, sözlerim…
Her birimiz değişiyoruz zaman içinde. Dönüyor dünya, zaman ilerliyor. Biz neresindeyiz yaşamın` Bunca senede kazandıklarımız geçtiyse kayıplarımızı, inşallah umut bizimledir.
  • BafraHaber Yorum
  • Değişim içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0