Gündem Konuları

GENÇLİK MERKEZİ
Bazı kurum ve kişilerin kendi baskı gruplarını oluşturarak, gençlik merkezi yerine Cami yapılması girişimleri beyhude bir gayrettir. Cami yapılmasını istemek güzel bir girişim fakat Cami yapılmasını isterken başka bir girişimi baltalamak da bu güzelliği örtmektedir. Gençlik Merkezi için tüm girişimler sonuçlanmış yer tahsisi bir şekilde belirlenmiştir. Bafra’ya öyle ya da böyle olmayan bir şey kazandırılmıştır. Bu yatırımın Bafra’ya neler kazandırabileceği de herkes tarafından genel kabul görmüş bir gerçektir. Bu gerçeği bu baskı grupları da artık görebilmelidir. Belediye Başkanı’nı bu konuda zorlamak ya da bu konu hakkında zor durumda bırakmak yakışık bir davranış olmaz. Sayın Başkan bu konuda yalnız değildir. Bafra için en uygun yer belirlenmiştir. Gayretleri için teşekkür ederiz. Ayrıca gördüğüm kadarıyla bazı meclis üyelerinin de desteğini alan bu baskı grupları bu amacından vazgeçmeyeceklerdir. Amacınız uğrunda göstermiş olduğunuz gayreti de hayranlıkla izliyorum. Bu gayreti Bafra’ya kazandırabileceğimiz birçok yatırım için de görmek gurur verecektir. Cami yapılması hususuna gelince pekâlâ Cami yapılması girişimi de desteklenebilir. Fakat kamuoyunu “Cami istiyoruz yerine Gençlik Merkezi yapıyorlar” gibi bir düşünceye sevk etmek bu konuyu sömürmekten öteye geçmeyecektir. Cami yapılacaksa eğer, bunu da başka bir yerde yapalım. Bu konuda da desteklerimi şimdiden bildiririm.

BİLLBOARD İHALESİ
Mahkeme aşamasında olan bir konu hakkında açıklamada bulunmayı kişisel olarak doğru bulmuyorum. Suçu sabit olana kadar herkes,  hukukun önünde suçsuzdur. Fakat bu konuyu da çok uzun zamandır ayrıntıları ile takip etme fırsatı buldum. Geçmişte yapılmış hatalar varsa ve bunlar Bafra’nın geleceğine ipotek koyma, Bafra insanını sömürme, haksız yere rant sağlama, peşkeş çekme ya da adına siz ne derseniz deyin bir şekilde hukuksuzluk varsa inanıyorum ki hukuk gereğini yapacaktır. Konu eğer, Bafra insanını göz göre göre sömürmekse bu konuda da tarafım. Ayrıca bu konunun adalete yansıması çok güzel oldu. Çünkü mide bulandıran iddiaların “doğru mu yanlış mı” arasında bir tercih yapılması hususunda kamuoyunu da aydınlatacak ve bu konu bundan sonra olabilecek ihaleler için emsal olacaktır. Bu yüzden her zaman şeffaflıktan bahsettik. Varsa karanlık, aydınlansın. Bunun cevabını hukuk verecektir.

BAFRA MÜFTÜSÜ
Bafra müftüsünün çalışmaları hakkında birçok yazı kaleme almıştım. Her fırsatta acaba ben mi yanlış yapıyorum sorusunun da cevabını aradım. Çünkü bu konu hakkında sayısız insanla görüştüm, herkes birbiri hakkında atıp tuttu. Arkasında saf tuttuğumuz insanlara yöneltilen suçlamalar, birbiri hakkında ki sözler. Bir şekilde şahit oldum. Gördüm ki sorun aslında sadece yukarda değil, diyanetin her yerinde, her köşesinde. Biz yazdıkça suçlu olacağız, biliyorum, yine yazılarımın altına beddualar yağacak ama yine de hiçbir şey doğruyu bulmamdan beni alıkoyamayacaktır. Sanılmasın ki konunun muhatabı sadece Bafra müftüsü. Bundan sonra tüm diyanet görevlilerinin çalışmalarını haber yapacağım. Varsa eksiklikler giderilmelidir. Çünkü en hassas kurumun en iyi şekilde işlemesi başlı başına bir gerekliliktir.
Fakat şu da ayrı bir gerçek, Bafra müftüsü eğer görevini yapabilseydi, bu iddialar yaşanmayacaktı. Bir şekilde Müftü Bey, çalışanlardan bir kısmını tuttu, diğer kısmı ile uğraştı. Bu yüzden Bafra Müftülüğü bu kadar konuşuldu. Yani ayrım yapıldı. Bu yüzden müfettişler geldi gitti, soruşturmalar yapıldı. Görüldü ki Müftü Bey Bafra’yı idare edemedi, tayini çıktı. Ne olduysa oldu, kim ne yaptıysa yaptı tayin durduruldu. Yazışmalarım devam ediyor, 3. Şahıslara veriliyorsa, soruşturmanın sonuçlarını isteyeceğim ve bunu da Bafra kamuoyu ile paylaşacağım. Herkes bilgilensin. Bakalım bizim iddialarımızla sonuçlar uyuşuyor mu`
Ayrıca Bafra Müftüsü benim yazılarımın altına yorum yazdırıyormuş. Masa takvimine yazılmış bir kâğıt parçası ben de var. Yanında ki birkaç kişiye bu kâğıtları verip yorum yaptırıyormuş, yazı kendisine aitse yorumda da kendini övüyor. Ağlasak mı gülsek mi bilemedim. Sayın Müftüm, merak etmeyin, olumlu çalışmalarınızı da takip ediyorum, kurum içine yerleştirmiş olduğunuz kameralar güzel bir uygulama aslında. Başlı başına haber konusudur.  Kim - ne yapıyor, kim geldi - gitti, kim - kimle görüşüyor bilmek lazım.

Daha güzel bir Bafra için buluşmak ümidiyle…
Selam ve Saygılar…

  • BafraHaber Yorum
  • Gündem Konuları içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0