İdris Anarat yazıları ile Bafra Haber'de

Bafra Kolay köyünde doğmuşum Anam ibicoğullarından Feride, babam ise Molla Alinin oğlu Galip. Amcamın kızı Nurten hanımla evliyim. 2 oğlum, 1 kızım, 5 torunum var. Emekliyim. Bafra'da yaşıyorum. 20 Eylül 1952’de, Kolay Köyünün yağmurlu bir gününde doğurmuş anam sevinçle beni de.
Bakın anlatayım neler, neler bıraktık geride. Babam asker, anam hasret dolu. Yıl Bin dokuz yüz elli dört gelir ayrılıkların sonu. Adliyede memuriyet var. Gel bırak köy hayatını Bin dokuz yüz elli beş. Yeni bir dönem Bafra ve Tabakhane Mahallesi İşte çocukluğumuzun geçtiği yer. 
İlk heyecan, ilk tat… Merkez İlkokulu Çıkıverdi karşımıza, Bafra Lisesi. Hayatla bakışıp dalga geçerken Genç oluverdik birden. Sevgi kıpırdadı gönlümüzde, Kaptırıverdik kendimizi, Meyve bahçeleri, Kızılırmak kenarları Kolay'ın soğuk suları, kırları ormanları derken değişti hayat, unutuverdik tahsilimizi Sele dönüştü AŞK fırtınaları. Emmim kızı oluverdi gönlümüzün yıldızı. Bir Mayıs bin dokuz yüz yetmiş iki. Hayatın yeni bir bölümü Evlilik en güzeli yaşamın. Erzurum, Kars derken yetmiş dört idi Askerlikte bitiverdi birden. 
Alaçam yeni yerleşim yerimiz, Boş mu gezeceksin, hayat zor dediler Yıl bin dokuz yüz yetmiş beş PTT yeni yaşantın Böylece gelip geçerken günler. Bir ışık, bir güneş doğdu bin dokuz yüz yetmiş yedilerden Galip Çağatay katılıverdi bize.
Çift isterdim hep oğlanı. Yetmiş sekizde gerçekleştirdi ALLAH duamı Çağrı Gökhan'ımız da var artık Alaçam yaşamını da seksende bıraktık. Kolay yeni günlerde bekliyor bizi. Başarılı bir memuriyet derken Yıllar birbirini kovaladı, doğrulukla gerçekleşti amacımız. Bin dokuz yüz seksen iki yılı idi. Doğdu FERİDE Selcan'ımız. 
Zamanı geldi dedik yeniden başladı tahsil hayatımız. Geçirdik günlerimizi iyi kötü. Bir gün baktık ki Ballıca PTT Müdürü. Sevgi dolu bir aile, iyi bir görev İşte kırkımız böyle geçip gider karalarken bu satırları, Çokları geldi geçti yöremizden.
Bahsedemedik, kalmasın hatırları. Doksan birde geldi geçiyor Geride bıraktık hatıralarla gecen ömrümüzü Kırk yaşımızdan sonra da Gençlik dönemlerimize kaptırıverdik gönlümüzü. Hayat arkadaşım, Nur tanem, bir tanem Sevgi tohumum, aşk ağacım Yar ocağım, ana kucağım. Bahçemsin ekip biçilen. Sevdamsın yudum, yudum içilen, Kırk neki, kırklar gelip geçsin, İnan kırkıma kadar sevdiğim, Kırkımdan sonrada seveceğim sensin. 
İdris Anarat

  • BafraHaber Yorum
  • İdris Anarat yazıları ile Bafra Haber'de içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0