İlle de Bafralı olsun, ister çamurdan olsun

7 Haziran seçimlerinden önce 5 Mayıs`ta, Bafra`ya aday yağdı başlıklı bir yazı kaleme almış ve giriş cümlesinde 1 değil 2 değil tam 11 tane adayımız var ve bunların en az 6 tanesi seçilebilir yerlerden. Biz bir vekil isterken 6 tane vekilimiz olacak. diyerek, Bafralı aday olmamasını eleştirmeye çalışmıştım. Aynı yazıda, bunun sebebinin basiretsiz ilçe başkanları olduğunu ifade edebilmek için de, “Bafra`daki siyasi parti ilçe başkanları, başkanlık değil de Parti Müdürlüğü` yapınca listelerde garanti seçilecek yerlerde bir tane Bafralıyı göremedik.” şeklinde bir tespitte bulunmuştum.

Değişen bir durum yok Parti Müdürlerinin yine listelerde hiçbir hükmü yok. Devlet kapılarına akraba, köylü yerleştirerek başkanlık egolarını tatmin ediyorlar. Yani bir çeşit başkancılık oynuyorlar...

Bir önceki seçimlerde CHP kararı parti üyelerine bıraktı. Söyleyecek söz yok. MHP ise Bafralı bir bürokratı iyi bir yere koydu. Şansı yaver giden bürokrat vekil seçildi. AKP ise resmen dalga geçti! 3 dönem Ahmet Yeni`yi bize dayatan AKP Genel Merkezi, 7 Haziran seçimlerinde de bildiğini okudu. Sonuç Türkiye ile beraber Samsun`da hüsran!

Bafra`nın adayı gibi lanse edilmeye çalışılan Ağılların eniştesi seçilemedi. İyi bir bürokrat olduğu, Bafra`ya faydalı olabileceği söyleniyor. Ama Bafra`da karşılığı yok. Kayınçonun da, Çiğdem Ablanın da Bafra`da karşılığı yok. Bunların listede olup olmamasının Bafra için bir anlamı yok. Buraya geldiklerinde baba evine değil, misafirliğe geliyorlar. Oysa evi barkı Bafra`da olanlar, Bafra`ya misafir gibi mi gelecekler? Bir önceki yazımda, Bafralı kimdir sorusunu cevaplandırmaya çalışmıştım. Bu yazı ile basit düşündüğüm ve mikro milliyetçilik yaptığım düşünülmesin. Öyle biri seçilir ki, ne Bafralı ne de Samsunludur ama en iyi o hizmeti o yapar. Çiğdem Karaaslan gibi... Kuş Cenneti ile ilgili yaptığı girişim ile kalitesini ortaya koydu ama Bafra`nın ya da Alaçam`ın adayı gibi sunmanın bir anlamı yok. Biz Bafralılar olarak artık Bafralı bir aday istiyoruz. Ne enişte, Ne de kayınço... Ne olursa olsun Bafralı olsun... İlle de Bafralı olsun, ister çamurdan olsun... Biz Bafralıların istediğini, ilçe Başkanları da istemeli. İlçe Başkanları, Bafra`da durum bu, Bafralı, Bafralı aday istiyor diye aktarıcılık yapmamalı.

İS TE ME Lİ...
Ben Bafra ilçe Başkanıyım ve Bafralı aday istiyorum demeli. Bu saatten sonra kim olduğunun da bir önemi yok. Biz kim olduğunun önemi yok diyoruz ama önemli birinin de ismi geçiyor. Ama öyle birinin ismi geçiyor ki, duyduğunuzda, Evet evet. Bak vekilliği iyi yapar. Ona vekillik yakışır denilebilecek biri. Çünkü diğerleri ondan iyi değil. O adayın şimdi de 6. vekili kurtarması bekleniyor. "Şimdi de" diyorum zira o kişinin zamanında AKP`lilere göre başka bir şeyi kurtardığı ima ediliyordu. Anlayan anlamıştır... Ali İhsan Başaloğlu

  • BafraHaber Yorum
  • İlle de Bafralı olsun, ister çamurdan olsun içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0