Namık Anarat ve Geçmişe Doğru Yolculuk

Namik anarat ve gecmise dogru yolculuk

Namık Anarat, 19 Nisan 2019'da Medibafra Hastanesi yoğun bakımında hayata gözlerini yumdu. Bafra için her platformda bulunur, sosyal faaliyetlerde Bafra’yı temsil etmek için çaba gösterir, her başladığı işi muhakkak sonuna kadar götürür ve kendisine ne yaparız diye sorulduğunda merak etmeyin, HALLEDERİZ der ve söylediğini yerine getirirdi. 

Müzik Cemiyeti başkanlığını uzun yıllar yürüten Namık Anarat, cemiyet bünyesinde Türk Sanat Müziği korolarının yanı sıra Türk Halk Müziği korosunun kurulmasını sağlamış, her iki kardeş koronun da çeşitli il ve ilçelerde konserler vermesini ve yurt içinde ve yurt dışında başarılara imza atmasını sağlamıştır. Unutamadığım bir anı, yönetim kurulunu toplayarak bize uzun bir konuşma yapmasıdır.

“Arkadaşlar, bizler her alanda ve her yerde Bafra’yı temsil etmek zorundayız. Bundan sonra cemiyetimizin bünyesinde yeni kuruluşlar olacak. Şiir, Fotoğraf, Resim, Tiyatro, Çocuk, Folklor ve Halk oyunları Kulüplerimizi kuracağız. Çalışmalara yönetim olarak hemen başlayalım.” dedi.

Dediği gibi çalışmalarımızın sonunda:

ŞİİR VE EDEBİYAT KULÜBÜ: Yöresel yazar ve şairlere yönelik çalışmalar yaparak, şiir geceleri düzenlenecek.

FOTOĞRAF KULÜBÜ: Yöremizde, yurt içi ve yurt dışı gezilerde fotoğraflar çekilecek ve sergiler düzenlenecek.

TİYATRO KULÜBÜ: Yerel tiyatro çalışmaları yaparak gençlere imkanlar sağlanacak.

FOLKLOR VE HALK OYUNLARI KULÜBÜ: Gençlerden oluşan Halk oyunları ve yöresel folklor çalışmaları yapılarak Bafra temsil edilecek.

ÇOCUK KULÜBÜ: Çocuklara yönelik eğitim ve sanatsal faaliyetlerle gelişimlerine katkı sağlanacak, velilerle birlikte çalışmalar yapılacak.

RESİM KULÜBÜ: Resim çalışmaları yaparak yeni yeteneklerin keşfedilmesi ve bir atölye kurulması hedefleniyor.

Değerli okurlar, bunların hepsi, rahmetli Namık Anarat’ın gösterdiği şekilde kuruldu ve faaliyete geçti. Her konuşmasında hedefi daima ileriye gitmek, Atatürk'ün gösterdiği Türk gençliğine layık işlere imza atmak ve Bafra’yı yurt içinde ve yurt dışında temsil etmekti ve sağlığında bunları başardı. Bu yazımda hem Namık Anarat’ı anmak hem de liderlik vasıflarını öne çıkarmak istedim. Ne kadar arzu etsek de, lider olmadan öncülük yaparak engelleri aşacak Namık Anarat’lar olmadan olmuyor.

Zaman içinde kurulan ve faaliyet gösteren bu kulüplerimiz şimdi yoklar. Herkes kendi çapında faaliyet gösterse de, adları unutuldu. İnşallah arzumuz, bu faaliyetlerin yeniden canlanmasıdır.

Her zaman bana hitap ederken, "Gocabuba, çok hayallerim var, her şey bizleri yetiştiren Bafra için." derdi. Ne yazık ki, senin gösterdiğin çizgide gidemedik. Bu faaliyetlerin tamamı hatıralarda kaldı.

MEKANIN CENNET OLSUN…

İdris Anarat 
19 Nisan 2024, Bafrahaber.com
  • BafraHaber Yorum
  • Namık Anarat ve Geçmişe Doğru Yolculuk içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 3
User defaultYorum Id: 214668
23 Nisan 2024
20:33
  • Yorum Id: 214668
  • 23 Nisan 2024
  • 20:33

Herkesin namık abisiydi, mekanın cennet olsun..

User defaultYorum Id: 214210
19 Nisan 2024
11:31
  • Yorum Id: 214210
  • 19 Nisan 2024
  • 11:31

Namık anarat başkan gibi (allah rahmet eylesin) kalibresi yüksek insanlardan gördüğünüz kaliteli hizmetleri ve başarıları herkesten beklemek mümkün değildir. sahi bugün cemiyet başkanı kim? cemiyet kaldı mı ki!!!

User defaultYorum Id: 214196
19 Nisan 2024
08:16
  • Yorum Id: 214196
  • 19 Nisan 2024
  • 08:16

Musıki cemiyeti yönetim kurulundan bir açıklama bekliyoruz öyleyse.