Teşekkürler Sayın Başbakanım

 Yapılan deneylerde filler doğduklarında ayaklarına zincir takılarak bulundukları yerden ayrılmamayı öğrenir, daha sonra büyüdüklerinde ve ayaklarındaki zincirleri kırabilecek hale geldiklerinde bile bulundukları yerden kıpırdamazlar. Aralarında zincirlerini kırıp hareket eden öğretilmiş çaresizlikten kurtulur.

Taksimde yürüyüş parkı için oturma eylemine başlayan bir avuç çapulcuya (başbakanımızın deyimi) karşı güvenlik güçlerimiz tarafından uygulanan şiddete Türkiye gereken cevabı vermiştir. Bu tepki sadece yürüyüş parkı ve yüzyıllık ağaçlara yönelik başlamış ama bardağı taşıran son damla olmuştur. Hükümetler halkına eşit oranda hizmet vermelidir ırk din dil ayrımı gözetmeksizin.

Evet, 27 Mayıs`ta gençlik, millet zincirlerini kırmıştır. Yasaklar geçmiş tarihte de örnekleri olduğu gibi insanları hep kamçılamıştır, yapacaklarını gizli ve daha fazla yapmıştır. Diyeceksiniz ki içki ve sigara yasağı zevk midir?

Evet, kişinin kendi zevkidir, bunun zengini fakiri yoktur, dışarıda yasaklarsın gidip evinde içer uygulayacaksa şiddetini yine uygular.
Bu dalga dalga yayılan eylem özgürlüklerin eylemidir. Faşizme karşı yapılan, her şeyi ben bilirim, ben yaparıma karşı yapılan eylemdir. Bu eylem memleketin parsel parsel yabancı sermayeye satılmasına karşı eylemdir. Bu eylem Başbakanımızın tabiriyle iki sarhoşun, ki sarhoşken bile sarhoş askerleriyle, ayık kafadaki iktidarların yapamadığı sıfırdan kurtarılmış bir memleket bırakan Mustafa Kemal Atatürk`le kendini aynı kefeye koyan zihniyetlere karşı yapılan eylemdir.

Bu eylemde sağcı solcu eylemi değildir tüm karşıtların bir araya gelerek yaptıkları eylemdir, MHP, CHP neresinde bu eylemin. Ben bu ayaklanmaya siyasal gözle bakmıyorum. Kılıçdaroğlu kişisel olarak, birey olarak katılmıştır fakat siyasi kimliği insanların gözünde daha ön planda olduğu için dikkate alınmayacak, Bahçeli bu cesareti bile gösterememiştir, MHP`yi bitiren de bu tavırlarıdır, konuşmakla laf gemisi yürümez diye bir tabir vardır.

Allahın emirlerini bizden daha iyi bilen ve uygulayan iktidar ve üyeleri, sadece günahı sevabı kendileri bildiği uyguladıkları için, yoktan var olan arasındadırlar, komşuları açken, kendileri defalarca özel uçaklarla hac ziyaretinde bulunmaktadırlar. Fakir demiyorum artık normal gelirli vatandaş bir çocuğunu bile zar zor okutmaya çalışırken İslami sermayenin çocukları özel olarak milyon dolarlarla okuyorlar, kimse kimseden daha fazla Müslümanlık taslamasın. Kuran herkese inmiştir, kimsenin tekelinde değildir. Allah bana olan borçlarınızı ben affederim ama kul hakkıyla gelmeyin demiştir, biz böyle biliriz. Fakir fukaranın yetimin sırtından geçinenler, görmezden gelenler, haksız kazançlarla malına mal katanlar, cenneti garanti alına aldık edasıyla karşısındakine hor gözle bakanlar o kadar çok ki bu memlekette, kimin sarhoş kimin ayık olduğu o kadar belli ki.

Sarhoşlar ayıldı artık, haksız yere Silivri`de yatan, hayatını yitiren, haklı haksız aynı davaların içine tıkıştırılan insanların ahı bir yerden çıkacaktı elbet.
Halkını polisine kırdıran, askerini karşısına alan her yaptıkları şeyde arkasından kendi sermayeleri çıkan, kendi çıkarları uğruna bu memleketi harcayan iktidarların sonu hep hüsranla bitmiştir. Öyle görünüyor ki Amerika`da Başbakanımızı gözden çıkarmıştır. Bu hükümet de tarihteki misyonunu tamamlamıştır.

Geçiş süreçleri de küçücük gibi gözüken bu türlü sebeplerden patlak verir, bütün ülkelerin destek vermesi yabana atılmamalı bakalım devamı ne getirecek, inşallah memleketimiz için hayırlısı neyse o olur.
Bu arada biber gazı üreten firmanın ortağı Cemil Çiçeğin oğlu. Bende yeni öğrendim. Günlerdir milletin üzerine sıkılan tükenmek bilmeyen biber gazı.

  • BafraHaber Yorum
  • Teşekkürler Sayın Başbakanım içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0