Turizm Fakültesinin keşfi

Gelinler elinde demlik sürekli tazelerdi malum 3 fırt ve çay biterdi. Ta ki girişimcinin biri bu zahmeti görmüş olacak ki, çay bardağının inceliğini zarafet için baz alıp küçüklük tabusunu yıkarak ezber ettiğimizin aksine büyük çay bardağı üretmeyi denedi. Bizim gelinler bayram etti. Çay koliklerin bardağı daha az tazelenir oldu. Bu keşfin mucidini hiç merak eden oldu mu? Lakin adını bir bardak modeline vermiş olsaydı daha anlamlı olurdu, içeni de dolduranı da zahmetten kurtaran girişimciyi tebrik etme şansına nail olabilirdik. Olmadı. Bardak hayatımızda. 
Tarih 6 Haziran 2010. 60.000 imzaya direnen adam başlıklı yazım manşetten yayınlanıyor. Sn. Bölge milletvekillerini eleştiriyorum. Onlar direniyor. Biz eleştiriyoruz. Direnç kuvvetli! İmzaları mikro milliyetçilik olarak nitelendiriyorlar. 
Elebaşları vatandaşın sesini duyurmakta kararlı olan Bafrahaber olunca bir zıtlaşma başlıyor. Tekel binaları için hüküm bakın ne kadar ciddi kesiliyor; Eski Tekel binalarına sulanmayın. Sizin olsun. Dedikten sonra bir yiğit çıktı meydane... Aşçı ailesi bu kavganın kısır döndüğü anda Turizm Fakültesini yapmayı üstlendi. Masrafları da A’dan’Z ye karşılayacağını bildirince ezber bozan bir durum çıktı ortaya. 
Durumdan vazife çıkartıp eleştiriyi durdurduk, amacımız memleketin ve milletin kazanımı ise şayet bunun üstüne vekillerimizi eleştirmeye devam etmek meseleyi kişiselleştirmek anlamına gelir. Gazetemizde meseleler kişiselleştirilmez fakat çoğunluğun sesi bazen okura her ne kadar kişisel gelse de bunun en önemli sebebi akort ve hoparlör desteğidir.. 
Dönelim fakülteye. Durumdan vazife çıkarıp eleştiriyi kesen sadece bizler olmadık. Sayın Vekil de durumdan vazife çıkardığını yeni yeni gözlemledik. Bağışı gölgeleyecek, kerameti kendinden bilecek ve icraatlarının (?) içine dahil edecek kadar cüretkar açıklamalarda bulunuyor. Şaşkınlığımız tavan. Büyük çay bardağının keşfinden daha yeni bir keşif bu! Çay doldurma zahmetinden daha da üstün bir zahmettir üstelik vaka! Milli zahmetimiz olan eğitim düzeyi düşüklüğü. Bizi bu zahmetten kurtaracak birinden övgüyle söz etmek gerekir. Çay bardağı dursun şimdilik rafında. Fakat ciddi bir çelişki var ortada, kafa karıştırıyorlar. Turizm Fakültesini muhatapları cevaplamadıkça aşağıdaki çoktan seçmeli testin çözümü bende yok; Şevket Aşçı Turizm Fakültesini kim yaptırdı? a) Aşçı ailesi b) Vekil Ahmet Yeni c) Tüm Samsun vekilleri d) Kunta Kinte e) Nesrin topkapı

  • BafraHaber Yorum
  • Turizm Fakültesinin keşfi içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0