SAMSUN

Yedaş'ın Avrupa'da İlk 10 Hedefi

 
 367
Yedaş'ın Avrupa'da İlk 10 Hedefi - YEDAŞ Genel Müdürü Nurettin Türkoğlu, "2019 yılında kurumsal ve operasyonel mükemmellik alanında Avrupa'nın ilk 10 şirketi arasında olmayı yeni vizyon olarak belirledik" dedi
Bafra Haber

 |  - YEDAŞ Genel Müdürü Nurettin Türkoğlu, "2019 yılında kurumsal ve operasyonel mükemmellik alanında Avrupa'nın ilk 10 şirketi arasında olmayı yeni vizyon olarak belirledik" dedi

29 Aralık 2010 tarihi itibariyle Samsun, Ordu, Çorum, Amasya ve Sinop illerinde elektrik dağıtım ve perakende sektörüne kaliteli ve kesintisiz hizmet sunmayı amaçlayan YEDAŞ, 2012 yılını değerlendirmek ve 2013 yılının hedeflerini paylaşmak üzere düzenlediği 2. Özdeğerlendirme Toplantısı'nı, 700 çalışanıyla birlikte Büyük Samsun Oteli'nde gerçekleştirdi. Şirketin, 2012 yılındaki ideallerinin, ortak hedeflerinin ve çalışmalarının sonucu elde edilen sürdürülebilir başarısının öyküsünün anlatıldığı ve değerlendirildiği sunumlarda, 2013 yılı hedeflerinin çalışanlarla paylaşımı yapıldı. 2012 yılında hayata geçirilen ve Türkiye'nin ilk 500 şirketini geride bırakarak birincilik ödülü alınan Kurumsal Sosyal Sorumluluk(KSS) projelerinin de anlatıldığı toplantıda, personellere KSS projeleri ve İş Sağlığı ve Güvenliği hakkında anketler yapıldı. Çalışanların anketteki sorulan her soruya yüzde 90 üzerinde doğru cevap verdi. Anketler sırasında konuşan YEDAŞ Genel Müdürü Nurettin Türkoğlu, "Bu sonuçlarda gösteriyor ki; doğru ve yerinde tespitler yapmışız. Zaten aldığımız ödüller ve takdirler de başarımızı kanıtlıyor" diye konuştu. Toplantının ilerleyen saatlerinde 'Ritim Atölyesi' ekibiyle birlikte, müzik aletleri darbuka ve def çalarak, keyifli dakikalar yaşayan YEDAŞ çalışanları, "Enerjimizi Harekete Geçiriyoruz" jingle müziğini yaptı.

"YEDAŞ ÇALIŞANI HATASIZ, KUSURSUZ OLMALIDIR"

YEDAŞ Genel Müdürü Nurettin Türkoğlu, gelinen noktanın, hedeflerin önemine dikkat çekerek, "2012 yılında neler yaptık, hangi hedeflere ulaştık, 2013 yılında neyi hedefliyoruz, siz değerli çalışanlarımızla paylaşmak ve değerlendirmek için bir araya geldik. Geldiğimiz nokta şuan için herkesçe takdir edilen, sizlerin de övünerek anlatacağınız bir noktadır. Önemli olan gelinen bu noktayı daha üst seviyelerde tutmak, liderliğimizi sürdürülebilir bir şekilde devamını sağlamaktır. Zirvede olmak zordur. Çünkü her hatamız, her kusurumuz müşterimizin gözüne batar, netleşir. YEDAŞ çalışanı bunu yapmamalı. YEDAŞ çalışanları vizyonu ve misyonunun gerektirdiği şekilde hatasız, kusursuz, işinin lideri olmalıdır" ifadelerini kullandı.

Toplam Yönetim Kalite Sistemi ve Balance Card sistemiyle yönetilen bir şirket olduklarının altını çizen Türkoğlu, "Çalık Holding bünyesinde her iki sistemle çalışan tek şirketiz. Çözüm ortağı firmalarımızla birlikte büyük bir aileyiz ve bu ailenin içinde 2 bin 500 çalışan var. Rol model bir şirket olmanın gerekliliğini yerine getiriyoruz. Tüm dünya şirketlerinin kullandığı en iyi teknolojik alt yapıyı hazırladık ve hayata geçirdik" şeklinde konuştu.

"AVRUPA'NIN EN İYİ 10 ŞİRKETİ ARASINDA OLMAK"

YEDAŞ'ın yeni vizyonunun, "2019 yılında kurumsal ve operasyonel mükemmellik alanında Avrupa'nın ilk 10 şirketi arasında olmak" olduğunu belirten Genel Müdür Türkoğlu şöyle devam etti: "Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Ahmet Çalık Bey'in şirketimiz için söylediği şudur: 'YEDAŞ'ın kaba inşaatı tamamlandı. Şimdi ince işlere sıra geldi. Hatanın asla kabul edilemeyeceği noktadasınız. YEDAŞ bu işin mutfağı ve mutfaktan ne çıktığı çok önemli.' Ahmet Bey'in söylediği gibi hedeflerimize ulaşmak için daha çok çalışmamız gerekecek. Hataya taviz vermeyeceğiz. Bizim yönetim modelimiz rol model ve liderliktir. 3 yıldızlı EFQM Mükemmellikte Yetkinlik Belgesi'ni aldık. Şimdi 5 yıldızı istiyoruz. Sonrasında Avrupa Mükemmellik Belgesi'ni duvarımızda baş köşeye asmak ve 2019 yılında Avrupa'nın en iyi 10 şirketi arasında olmak. Bu belgelere ulaşmak için birçok denetimden geçeceğiz. Sizler büyük bir ailenin çalışanı olarak, farkınızı ortaya koymalı ve hedefimize doğru ilerlerken toplam kalitenin sorumluluklarını yerine getirmelisiniz. 2013 yılında yüzde 100 bir teknolojik alt yapıya sahip olacağımız gibi, markalaşmış, kurumsal ve herkesin 'rol model' olarak örnek bir şirket olmak için çalışacağız."

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Yedaş'ın Avrupa'da İlk 10 Hedefi içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0