GÜNDEM

Yeter Be Vekil Ahmet Yeni Yeter'e 10 Bin Lira

 
 137
Yeter Be Vekil Ahmet Yeni Yeter'e 10 Bin Lira - Bafra Haber`e açılan davalara bir yenisi daha eklendi.
Bafra Haber

 |  - Bafra Haber`e açılan davalara bir yenisi daha eklendi.

AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Yeni Bafra Haber yazarı İsmail Karahan`a ve editörüne 10 Bin liralık daha manevi tazminat davası açtı.

Bilindiği gibi Vekil Yeni, "Adaletin bu mu vekil"    başlıklı yazıdan dolayı da 10 Bin liralık manevi tazminat davası açmıştı.

Vekil Yeni, bu kez, "Yeter be vekil Ahmet Yeni yeter"    başlıklı yazısından dolayı İsmail Karahan`a ve yayınlandığından dolayı Bafra Haber editörüne 10`ar Bin liralık manevi tazminat davası açtı.

Davaya konu yazı, Bafra Haber yazarı İsmail Karahan tarafından Ahmet Yeni`nin Bafra ziyaretinde, fakülte binası yapımı ile ilgili söylemleri üzerine yazılmıştı.

Samsun milletvekili Ahmet Yeni, Bafra ziyaretinde fakülte binasını kimin yaptığı konusunda kamuoyunda tepkiler alan açıklamalar yapmıştı.

Davacı vekili Av. Adem Güney dava konusu yazı ile müvekkilinin kişilik haklarına saldırıldığını, iftiraya ve hakarete uğradığını iddia etti. 

Dava dilekçesinde şu ifadeler yer aldı:

"Yazar bu yazısıyla müvekkilimin kişilik haklarına saldırmıştır. Yazı bütünü ile okunduğu zaman müvekkile; yalancı, utanmaz, abuk sabuk konuşan (saçmalayan), bebek bezi gibi kokan, pislik, utanmaz, Bafralılara hakaret edip aşağılayan kişi demek istemiştir.

"Müvekkil Bafralıdır. Ve bu bölgenin milletvekilidir. Bu yazı Bafralılar üzerindeki müvekkilin itibarını sarsmaya yöneliktir. Bafralıların müvekkile karşı nefret ve tepki duymasını sağlamak için yazılmıştır."      

"Yazı asılsız ve mesnetsizdir. Aşağılayıcı, tahkir edici, karalayıcı, rencide edici ve onur kırıcıdır. Müvekkilimin saygınlığına gölge düşürmek için yazılmıştır."      

"Müvekkil hakkında gerçek olmayan kanılar uyandırılarak kasten değişik yorumlara ve fantezilere yol açabilecek biçimde kelime oyunları ile suçlama ve iftiralarda bulunulmuştur."      

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Yeter Be Vekil Ahmet Yeni Yeter'e 10 Bin Lira içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0