SAMSUN

Yılmaz: "30 Mart'ta Geleceğinize Oy Atın"

 
 449
Yılmaz: "30 Mart'ta Geleceğinize Oy Atın" - Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, seçmene, "30 Mart'ta duygularınıza değil, geleceğinize oy atın" çağrısında bulundu
Bafra Haber

 |  - Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, seçmene, "30 Mart'ta duygularınıza değil, geleceğinize oy atın" çağrısında bulundu

Başkan Yusuf Ziya Yılmaz, belediyede çalışan zabıta görevlileri, temizlik işçileri ve parkomat görevlileri ile kahvaltıda bir araya geldi. Kahvaltıya AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Yeni, Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Turan Çakır, SASKİ Genel Müdürü ve Genel Sekreter Vekili Coşkun Öncel, Genel Sekreter Yardımcısı Sefer Arlı, daire başkanları, şube müdürleri ve çok sayıda personel katıldı.

Başkan Yılmaz burada yaptığı konuşmada, Türk halkının vesayetlerden kurtulma adına çok büyük gelişme gösterdiğini ve bunun en güzel örneklerinden birisinin Başbakan Erdoğan'ın Cumhuriyet Meydanı'nda yaptığı miting olduğunu dile getirerek, "150 binden fazla Samsunlu Vezirköprü'nün, Yakakent'in, Ladik'in köylerinden meydana aktı. Sırtına torununu alan dedeler, kucağında yavrularıyla analar, bacılar meydanı doldurdu. Bu manzara biz yöneticileri umutlandırıyor, mutlu ediyor. Türk insanının demokrasiyi bu kadar içselleştirmesi bizi gerçekten mutlu edip adeta kamçılıyor. Meydanlar Türkiye'yi karıştırmaya çalışanları adeta ellerinin tersiyle iterek en büyük dersi veriyor. 30 Mart'ta bir belediye başkanlığı ve meclis üyeliği seçimi olacak ama bu seçim sonucunun sağlayacağı istikrar ve beklentiler 2015'in sonuna kadar olan diğer demokratik faaliyetlere de iz bırakacağı için çok önemli olacak" dedi.

"YOL VE SU PROBLEMİ KALMAYACAK"

Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin sınırlarının artık tüm ili kapsadığını hatırlatan Başkan Yılmaz, gelecek 2 sene içerisinde Samsun'ın 960 köyünün hiçbirinde asfaltsız grup yolu ve su problemi kalmayacağını belirterek, "Maalesef çok üzücü ama halen suyu akmayan, evdeki musluktan akan sudan bahsetmiyorum, mevcut olan köyün çeşmesinde bile yeterli suyu olmayan bazı köylerimiz var. Bu yüzyılda bunu kimseye anlatamayız. Bunu iki sene içerisinde kesinlikle çözeceğiz. Şehirleri inşa etmek, şehirleri imar etmek, peyzajını fiyakalı hale getirmek, parklar, bahçeler, köprüler yapmak yani kenti mamur hale getirmeye dönük faaliyetler konusunda epey mesafe kat ettik. Samsun yapılan her şeyi çok güzel taşıyabilen, gösterebilen bir şehir. Bunlar mesele değil. Yapıyorduk yine yapacağınız ama bunlar karın doyurmuyor. Bir de karın doyurma işi var. Bu iş de belirli bir oranda bizlerin yani, yerel yöneticilerin de işi. Şehirde yapılan yatırımların estetiğe ve görselliğe dayalı boyutunun dışında şehrin gelirini artırabilecek, şehrin kazancını artırabilecek bir tarafı var mı? İşte bu işi önümüzdeki günlerde çok daha fazla sorgulayarak yaptığımız işlerde belediyenin paralarını harcarken şehrin üretim ekonomisine, sanayisine, ticaretine, turizmine olan katkısını ön planda tutacağız. Bunu bir şekilde her şeyin önüne koyacağız. Bugüne kadar koyduk ama çok da fazla elimizdeki kaynaklar bu ekonomiyi büyütecek olan arterlerde kullanılamadı" diye konuştu.

"TURİZMDE DİĞER İLLER ALIYOR, BİZ BAKIYORUZ"

Türkiye turizminden yeteri kadar yararlanamadıklarını, yıllık 22-23 milyar dolarları bulan turizm pastasının dışında kaldıklarını ifade eden Başkan Yılmaz, "Samsun turist ağırlamıyor, bu pastadan faydalanamıyor. Bu turisti Samsun'a nasıl getiririz. Bunlar Trabzon'a gidiyor, Ordu'ya gidiyor, Artvin'e gidiyor, Sinop'a gidiyor ama Samsun'a gelmiyor. Samsun'un birçok şeyi var ama biz hovardaca sahip olduğumuz şeyleri yok sayıp, üzerinde keyif çatıyoruz. Dünya güzeli yerlerimiz var ama tesis yok ve maalesef tanıtım yok. Önümüzdeki beş sene içerisinde mutlaka Samsun'un turizm alt yapısını etkinleştirerek para kazanır hale getirmemiz lazım. Bunun için gerekiyorsa belediye kaynaklarını kullanacağınız. İlk etapta özel sektöre yatırım yapmak fizibıl gelmeyebilir. Gelmek istemeyebilirler. Onun için ilk etapta biz el atacağız. Şehrin ekonomisini, kazancını artırabilecek olan belediye hizmetlerine yönelik olarak da hareketlerimiz hızlanacak" şeklinde konuştu.

Başkan Yılmaz, konuşmasını şöyle tamamladı: "30 Mart seçimlerinde oy verirken ideolojik saplantıların esiri olmayın. Kim hangi ekiple en iyi hizmeti verir diye düşünürseniz bu iktidarın son 12 senede yaptıkları ortada. Unutmayın 30 Mart'ta duygularınıza değil, geleceğinize oy atın. Bu seçimde AK Parti'nin adayına gidin oyunuzu verin. Bu Türkiye'de istikrar sağlayacaktır."

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Yılmaz: "30 Mart'ta Geleceğinize Oy Atın" içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0