GÜNDEM

Yurt İçi Ve Dışı Şair Ve Yazarlar Bafra`da

 
 94
Yurt İçi Ve Dışı Şair Ve Yazarlar Bafra`da - Bafra Musiki Cemiyet, Bafra Şiir Kulübü, Bafra Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığının da desteklediği Uluslararası Bafra 4. Neyzen Tevfik kolaylı Şiir Şöleni için yurt içi ve dışından şair ve yazarlar Bafra`ya gelmeye başladılar.
Bafra Haber

 |  - Bafra Musiki Cemiyet, Bafra Şiir Kulübü, Bafra Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığının da desteklediği Uluslararası Bafra 4. Neyzen Tevfik kolaylı Şiir Şöleni için yurt içi ve dışından şair ve yazarlar Bafra`ya gelmeye başladılar.

 15 Mayıs Cuma günü diğer gelmeyen yazarlar da Bafra`da olacaklar. Şair ve yazarlar, 14 Mayıs Perşembe günü Bafra Öğretmenevi`nde toplanmaya başladılar ve aynı günün akşamı öğretmenevinde yemek yediler. Yemeğin ardından Bafra Musiki Cemiyeti Başkanı Namık Anarat, Şiir Kulübü Başkanı Fatma Hatun Esen ve beraberindeki konuk yazarlar önce Bafra Balkan Türkleri Dayanışma ve Kültür Derneğini ziyaret ettiler.

Konuklar dernek önünde davul-zurna ekibince karşılandı. Karşılamaya Balkan Türkleri Derneği Başkanı Memduh Aksu ve dernek yönetim kurulu üyeleri, Gazipaşa Mahallesi Muhtarı İrfan Varol, Türkiye Emekliler Derneği, Bafra Şube Başkanı Turgut Seden katıldı. Dernek binasında bir konuşma yapan Balkan Türkleri Derneği Başkanı Memduh Aksu şunları söyledi:

"Balkan Türkleri Derneği 2004 yılının Mart ayında kuruldu ve bu güne kadar halen devam etmekteyiz. Şu anda 480 üyemiz vardır. Babamdan duydum, çocuktum Atatürk rahmetli Rumları buradan Yunanistan`a Yunanistan2dan da buraya göndermiş. Biz macirliği kabul etmiyoruz. Becayiş, mübadiliz. Babam Kavala`da bir tütün mağazasında denk ustabaşıymış. Bende rahmetlinin resmi var. Tabi ben çocuktum. Oralara gidemedik, pasaport, hastalık gibi sebeplerden bir türlü gitmek nasip olmadı. İnşallah bir gün gideriz. Kavala`yı çok methediyorlar. Tıkı Samsun`muş. Akşam sanat müziği konserine gittik. Orada Stella hanımefendiyle tanıştık. Aynur Hanım yok. Ona da alışmıştık. Kendisi bu işe kendini adamış biri. Bir de radyo bağlama üstadı vardı(TRT THM Sanatçısı Hüseyin Yaltırık)Burada O`nu göremedim ancak O da akşam konserdeydi. Sizleri kucak dolusu sevgiyle kucaklıyoruz. Hemşeri, kardeş olarak artık siz ne sayarsanız sayın. Bizler çok mutlu olduk. Siz kökenden geliyorsunuz. Biz burada doğduk, büyüdük. Çok sağolun."

Bafra Musiki Cemiyeti Başkanı Namık Anarat ise şöyle konuştu: "Burası Bafra`nın Gazipaşa`sı. Bu mahallenin nüfusunun %80`i mübadil. Çoğu Yunanistan, Kavala, Selanik ve Drama`dan gelmişler. Oralardan gelen insanların torunları burada bşir dernek kurmuşlar. Balkan Türkleri dayanışma Derneği. Bu dernek 12 yıldır görev yapıyor ve her yıl Cumhuriyet kurulalıdan beri her yıl bu mahallede, şu meydanda gece sabaha dek bayram kutlanır. Halk, Protokol, dışarıdan gelen davetliler bu şekilde, kadın-erkek, çoluk-çocuklu hepsi bir amaç için burada eğlenirler, yemek yerler. Derneğin Başkanı Memduh Bey, mahallenin muhtarı Şirfan bey bin bir zorlukla bu derneği yürümeye çalışıyorlar. Bir dernek daha var Kosovalılar Derneği ancak onlar daha yeni sayılır. Burası oturmuş bir dernektir. Halkı dayanışma içersindedir. Biz de musiki cemiyeti olarak aynı amaçla, cemiyette dayanışma içersinde hizmet veriyoruz. 4. sünün yaptığımız Neyzen Tevfik Şiir Şöleni`nin konukları bu iki derneğe getirilip buralarda sohbetler yapar ve eğleniriz. Hepinize şahsım ve Bafra adına teşekkür eder, saygılar sunarım."

Konuşmalar ve yapılan ikramların ardından topluca Bafra Musiki Cemiyeti`ne geçildi. Burada konuk şair ve yazarları okul öğrencileri kapıda karşıladı. Cemiyette konuklar konuşmalar yaptıktan sonra öğrenciler Bafra konulu şiirler okudular. Sunuculuğu ise Bafra Şiir Kulübü Başkanı Şair Fatma Hatun Esen ile yine kulüp üyesi, eğitimci, şair Ülker Karataş yaptılar. Bafra Musiki Cemiyeti Koro Şefi, bestekâr Faruk Tokgözol ile koro ses sanatçıları güzel şarkılarla konuklara güzel ve mini bir konser sundular. Gece toplu fotoğraf çekimleri ve yapılan ikramlarla sona erdi.

Haber: Oktay Zerrin-Bafra

 

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Yurt İçi Ve Dışı Şair Ve Yazarlar Bafra`da içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0