GÜNDEM

Zihni Şahin Bafra Belediye Başkanı Tekzip

 
 93
Zihni Şahin Bafra Belediye Başkanı Tekzip - KONU: www.bafrahaber.com Internet adresinizde buladresindeki 14.01.2013 tarihli ve "BAŞKAN NE İŞ?" başlıklı haberin yayından çıkarılması ve cevap metninin yayımlanması istemimizden ibarettir.
Bafra Haber

 |  - KONU: www.bafrahaber.com Internet adresinizde buladresindeki 14.01.2013 tarihli ve "BAŞKAN NE İŞ?" başlıklı haberin yayından çıkarılması ve cevap metninin yayımlanması istemimizden ibarettir.

Internet adresinizde bulunan haber başlığı ve dayanağı gazete fotoğrafında; Bafra Belediye Başkanı Müvekkil Zihni Şahin hakkında Bafra Cumhuriyet Başsavcılığının dava açma kararı aldığı yönünde haberler yapılmak sureti ile kamuoyunu yanlış yönlendirmeye sebebiyet veren bir haber yayımlanmıştır.

Bu çerçevede; kamuoyunun doğru bilgilendirilmesini sağlamak üzere, aşağıdaki açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur.

Müvekkil hakkında kamuoyunda bilbord davası olarak bilinen bu soruşturmayla ilgili bu haberin yayımından 8 ay önce 04.04.2012 tarihinde Bafra Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 2012/900 Hazırlık dosyası ile İçişleri Bakanlığı'ndan soruşturma izni istenmiş ilgili bakanlık 29.05.2012 tarihinde talebi yerinde görmemesi üzerine Bafra Cumhuriyet Başsavcılığı 25.07.2012 tarihinde kovuşturmaya yer olmadığına dair karar yerilerek dosya kapanmıştır. İddiaların aksine Bafra Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, alınmış her hangi bir dava açma kararı ve dolayısı ile bu karar doğrultusunda düzenlenmiş bir iddianame bulunmamaktadır.

 

 Sonuç olarak aynı iddialarla bir kısım sanıklar hakkında Bafra Ağır Ceza Mahkemesinde açılmış ve beraatle sonuçlanmış karardan çok önce Müvekkil hakkında aynı savcılık tarafından kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verilmiştir. Bu bağlamda kamuoyuna tamamen yanlış yansıtılan sözkonusu bilgilerin yukarıdaki açıklamalar çerçevesinde düzeltilmesini ayrıca bu açıklamanın 5187 sayılı Basın Kanunu'nun 14. maddesine istinaden aynı sayfada, tekzip başlığı altında yayımlanmasını kanuni haklarımız ı almak kaydıyla kamuoyuna saygıyla duyurulur. 22.01.2013

Zihni Şahin vekilleri Av. Muhammet Abdüssamet Aydın ve Av. Hasan Kuru

Bafranın haberi, bafra