GÜNDEM

Zihni Şahin'den Sele Sepet Açıklaması

 
 74
Zihni Şahin'den Sele Sepet Açıklaması - Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin sele sepet top kandil şenliklerinin  önümüzde ki yıldan itibaren halk konserlerinden ayrılarak tamamen aslına uygun hale getirileceğiniz açıkladı.
Bafra Haber

 | Bafra haber - Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin sele sepet top kandil şenliklerinin önümüzde ki yıldan itibaren halk konserlerinden ayrılarak tamamen aslına uygun hale getirileceğiniz açıkladı.


Başkan Şahin geçiş döneminin bittiğini, geçmiş dönemlerde faşing havasına bürünmüş, patlayıcılar altında kutlanmış bu nedenle toplu kutlamayla çare aranmış sele sepet top kandil şenliklerinde bu havanın getirdiği korkuyu toplum alarak hep beraber aşıp asırlık geleneğimizi aslına ugun hale getirmeye ve kutlamaya kararlı olduklarını söyleyerek şimdiden tüm halkımızdan destek talep etti.

Başkan Şahin konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

Basınımız yazdı, yazarlarımız ve sivil toplum kuruluşlarımız dile getirdi. İnşallah önümüzde ki yıldan itibaren sele sepet top kandil şenliklerini tamamen aslına uygun hale getireceğiz.  Herkesin bildiği gibi sele sepet aslına uygun halde çıkmış sokak ve caddelerde şiddet, gürültü ve patlayıcı maddeler kullanılarak yapılıyordu.

Bizden önceki belediye başkanlarımız buna son vermek için bir alanda toplu olarak kutlama programları yapmışlardı. Bizde buna devam ettik. Halk konserleri ile beraber yaptık. Ama sele sepet ile Bafra`mızın ulusal ve uluslararası alanda en büyük tanıtımını yapmasını atlamış olduk.

Önümüzdeki yıldan itibaren ilçe milli eğitim müdürlüğümüz ve okullarımız ile işbirliği yapacak. Tüm sele sepet manilerini ortaya çıkartacak bu işbirliği ile bunları öğrencilerimize öğreteceğiz. Sele sepet akşamı için muhtarlarımız kanalı ile binlerce feneri çocuklarımıza dağıtacağız. Basınımız ile de işbirliği yapacak, Ulusal ve uluslar arası basını davet edeceğiz.  Dünyanın hiçbir yerinde olmayan ve asırlardır sadece Bafra`mızda yapılan sele sepet şenliklerini aslına uygun bir şekilde coşku ile kutlayacağız. İlçemizin de tanıtımını yapacağız. Sele sepet akşamı asla konser yapmayacağız. Halk konserimiz başka tarihte olacak. Bu yılki program katkılarından dolayı Aşcı holding Kaya ve Vedat Aşcı beylere çok teşekkür ediyorum.

Başkan Şahin açıklamalarına şöyle devam etti: Önümüzde ki sele sepetin tamamen aslına uygun yapılması, maniler ve fenerlerle kutlanması için tüm toplumumuzun destek vermesini şimdiden rica ediyorum. Bir faşing havası asla olmamalı. İnsanlar patlayıcılara, yumurtalara, gürültülere maruz kalmamalı. Çocuklarımızın bu anlamlı gününe hep beraber sahip çıkmalıyız. Basınımız, eğitim camiamız, ailelerimiz, gençlerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız, ilçe protokolümüz kısacası tüm sosyal birimlerimiz sele sepet top kandile sahip çıkmalı ve dünyanın hiçbir yerinde olmayan bu geleneğimiz ile Bafra`mızı dünyaya tanıtmalıyız.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Zihni Şahin'den Sele Sepet Açıklaması içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0