SAMSUN

"529 İdama Sesinizi Çıkarmıyorsunuz, Bari 529 Ağacı Görün"

 
 404
"529 İdama Sesinizi Çıkarmıyorsunuz,Bari 529 Ağacı Görün" - Samsun İmam Hatip Lisesi Öğrenci Meclisi, Mısır'da alınan 529 idam kararını protesto için yürüyüş düzenledi
Bafra Haber

 |  - Samsun İmam Hatip Lisesi Öğrenci Meclisi, Mısır'da alınan 529 idam kararını protesto için yürüyüş düzenledi

Samsun Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrenci Meclisi üyesi yaklaşık 500 öğrenci okul önünde ellerinde pankart ve dövizlerle bir araya geldi. Sloganlar atarak yürüyen öğrenciler Gazi Caddesi üzerinden Merkez Site Camii önüne geldiler. Grup adına basın açıklaması yapan Ubeyde Ensar Okutan, "Cuntanın emrindeki yargının 529 kişi hakkında verdiği saçma sapan idam kararları bizleri şaşırtmamıştır. Cuntanın askerleri ve polisleri tarafından tutuklanan bin 900 sivil sözde mahkemeye çıkartılmış ve 20 dakikalık duruşmada 529 idam kararı okunmuştur. Zulüm edebi, kötülük mutlaka hüsrana uğrayacaktır. Bu zulme sessiz kalmayan başta İmam Hatip öğrencileri olmak üzere Samsun halkına teşekkürlerimizi sunuyoruz" dedi.

Okutan konuşmasına şöyle devam etti: "Birkaç tane ağaç için ülkeyi ayağa kaldıran, polise taş ve iş yerlerine molotof atan sözde doğayı ve insan haklarını koruyan, bu idam kararları hakkında çıtını bile çıkartmayan insanlara şimdi sesleniyoruz. 529 insanın idamına sesinizi çıkarmıyorsunuz. Bari darağacı yapılmak için kesilen 529 ağacı görün."

Basın açıklamasının ardından sloganlar atarak dua eden grup daha sonra olaysız bir şekilde dağıldılar.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • "529 İdama Sesinizi Çıkarmıyorsunuz, Bari 529 Ağacı Görün" içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0