GÜNDEM

Kısa Dönem Erler Yemin Etti

 
 411
Kısa Dönem Erler Yemin Etti - Samsun’da 367. kısa dönem yükümlü erlerin yemin töreni Bafra Kapalı Spor Salonu’nda yapıldı.
İhlas Haber Ajansı

 |  - Samsun’da 367. kısa dönem yükümlü erlerin yemin töreni Bafra Kapalı Spor Salonu’nda yapıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan tören sonrası jandarma er Berkan Kutlu, 367. kısa dönem yükümlü erler adına bir konuşma yaptı. Ardından jandarma er Erşan Birinci “Ben Askerim” adlı şiiri okudu.
Ardından askerliği sürecinde başarı elde edenlere Vali İbrahim Şahin tarafından çeşitli hediyeler verildi. Daha sonra vatani görevlerini yapan 367. kısa dönem yükümlü erlerin ant içme töreni gerçekleştirildi. Törende bir konuşma yapan İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Ünsal Ağaoğlu, “Çok değerli anneler ve babalar, kutsal vatani görevini ifa etmek üzere bizlere emanet ettiğiniz yiğit evlatlarınız, temel askerlik eğitimlerini tamamlayarak, yapmış oldukları yeminle jandarma teşkilatının birer mensubu oldular. Jandarma Teşkilatı geçmişte olduğu gibi günümüzde ve gelecekte de Cumhuriyetimize, Atatürk ilke ve inkılapları ile milli bütünlüğümüze kast edecek her türlü tehdide karşı koyma azim, kudret ve kararlılığındadır. Bu mutlu günümüzde öncelikle sizleri büyütüp bu kutsal ocağa gönderen anne ve babalarınızı kutlar, temel eğitiminiz sırasında hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan tüm personele teşekkür ediyorum. Yemininiz vatanımıza, milletimize, ailenize ve şahsınıza hayırlı uğurlu olsun” dedi.

“Bayrakların en güzeli, en kutsalı”
Vali İbrahim Şahin ise yaptığı konuşmasında, “Bugün heyecanlı, keyifli bir o kadarda mutlu bir gün. Artık sizler yemininizi eden acemi er değil birer usta erlersiniz. Askerlerimiz, kardeşlerim; bu saatten sonra artık sizin yapmanız gereken yemininizde de söylediğiniz gibi amirlerinize itaat etmek, yasaların belirtmiş olduğu konumları yerine getirmektir. Beraber silah tutan arkadaşlar, birlikte askerlik yaptığı, sırrını verdiği arkadaşlıklar unutulmaz. Yurt arkadaşlığında, yatılı okullarda ve askerlikte yaptığınız arkadaşlığı asla unutamazsınız. İki ay askerlik yapan erler bile askerlik anılarını anlata anlata bitiremezler. Askerliğiniz boyunca fırsat bulduğunuz sürece lütfen bol bol kitap okuyun çünkü birlik beraberliğimizi bütünleştirmenin yegâne temeli okumaktır. Değerli anneler babalar, aslan gibi, civan gibi çocuklarınız asker oldu, jandarma oldu. Onlarla ne kadar övünseniz azdır. Dünkü şehidimizi son yolculuğuna uğurlarken, şehidimizin tabutunun üstünde küçük, biraz buruşmuş bir tarafı delik bir bayrak vardı. Basın mensupları bizleri ve bayrağı çekerken bizleri eleştirirler düşüncesiyle yavaşça yaklaştım, ‘dedim ki şu üstündeki bayrağı alalım’. Kulağıma eğildiler ‘bu şehit olan Mehmetçiğin kendi yanından ayırmadığı ve bununla şehit olduğu bayraktır’ dediler. İnanın o eski görünen bayrak benim nezdimde bayraklarında en güzeli, en kutsalı. Onun için bu bayrak ve silah üzerine yemin ettiniz. Türk milleti zaten bunun için büyük, bunun için ulu, bunu içinde sarsılmaz bir millet olarak tüm dünya meydanlarına çıkmak durumundadır” diye konuştu.
Vali İbrahim Şahin’in konuşmasının ardından tören geçişi yapıldı. Daha sonra erler töreni izleyen aileleriyle bir araya geldi.
Yemin törenine ayrıca, AK Parti Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Yavuz, Bafra Kaymakamı Ali Fuat Türkel, Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutan Vekili Sg. Yb. Tayfun Paşaoğlu, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Alaçam Belediye Başkanı Hadi Uyar ve çok sayıda asker ailesi katıldı.
  • BafraHaber Yorum
  • Kısa Dönem Erler Yemin Etti içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0