SAMSUN

"Geleceğe Kulaç Atıyoruz" Projesi Meyvelerini Vermeye Başladı

 
 377
"Geleceğe Kulaç Atıyoruz"Projesi Meyvelerini Vermeye Başladı - Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın Samsun'da hayata geçirdiği "Geleceğe Kulaç Atıyoruz" projesinin ilk ayağı 240 öğrencinin katılımıyla tamamlandı
Bafra Haber

 |  - Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın Samsun'da hayata geçirdiği "Geleceğe Kulaç Atıyoruz" projesinin ilk ayağı 240 öğrencinin katılımıyla tamamlandı

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın bizzat başlattığı projenin minik öğrenciler üzerindeki olumlu etkisi ise öğrenciler ve velilere yönelik yapılan anketle teyit edildi.

Fiziksel ve zihinsel olarak sağlıklı nesiller yetiştirilmesine katkıda bulunmak, yüzme bilmeyen öğrencilere yüzme öğretmek ve yetenekli olanları kulüp bünyesine kazandırmak amacıyla düzenlenen ve 240 öğrencinin katıldığı proje büyük ilgi gördü.

Projenin ilk aşamasının tamamlanmasının ardından yapılan öğrenci ve veli anket ise projenin ne denli başarılı olduğunu gözler önüne serdi. Projeye katılan 240 öğrenciden yalnızca 16'sı yüzme biliyordu. 217 öğrenci ise daha önce hiç denize ya da havuza gitmediğini belirtti. Öğrencilerden 205'i ise ilk defa düzenli olarak spor yapmaya başladı.

Ankette, 236 veli "Geleceğe Kulaç Atıyoruz" projesi ile çocuklarının mutlu olduğunu, 165 veli ise çocuğunun yüzme sporuna devam etmeyi düşündüğünü dile getirdi. Ankete katılan öğrencilerin tamamı projeden memnun olduğunu belirtirken, 193 öğrenci velisi ise çocuklarının dikkatlerinde olumlu yönde gelişme sağlandığını ifade etti.

"ÇOCUKLARIMIZIN MEMNUNİYETİ BİZLER İÇİN ÇOK ÖNEMLİYDİ"

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "Geleceğe Kulaç Atıyoruz" projesinden iyi sonuçlar aldıklarını ve önümüzdeki yıllarda da projenin süreceğini söyledi. Proje sonunda uygulanan anketin, öğrenci ve velilerin duyduğu memnuniyeti gözler önüne serdiğine dikkat çeken Bakan Çağatay Kılıç, "Çocuklarımız, bu projeyle birlikte hayatları boyunca unutamayacakları bir dönem geçirdiler. Onların mutluluğu ve huzuru, bizler için çok önemliydi. Anketlerde de bunu görebilmek bizleri fazlasıyla mutlu etti" dedi.

"ÇOCUKLARIMIZIN SPOR BİLİNCİYLE YETİŞMESİ İÇİN TÜM İMKANLARIMIZI SEFERBER EDİYORUZ"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun bu ve benzer projelerin hayata geçirilmesinde büyük destek sağladığını vurgulayan Bakan Çağatay Kılıç, şöyle konuştu:

"Çocuklarını bu projeye yönlendiren Samsunlu hemşehrilerime teşekkür ederim. Ümit ediyorum ki buradan ülkemizi, milletimizi, bayrağımızı temsil edecek şampiyonlar çıkacak. Çocuklarımızın spor bilinciyle yetişmesi için tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz. Projeyle birlikte Samsun'da yüzme bilmeyen çocuğumuzun kalmamasını hedefliyoruz."

SAMSUN'UN İLÇELERİNDEKİ OKULLARDA DA UYGULANIYOR

Samsun 19 Mayıs Kapalı Yüzme Salonu'nda hayata geçirilen projeye, 2014 - 2015 eğitim öğretim yılında Canik 100. Yıl, Kocatepe İlkokulu, İlkadım Gazipaşa ve Arıburnu İlkokulu öğrencileri katıldı. Projeye önümüzdeki dönemde ise farklı okullardan 500 öğrencinin katılması planlanıyor.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • "Geleceğe Kulaç Atıyoruz" Projesi Meyvelerini Vermeye Başladı içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0