Eğitimci Efsane müdür Selim Kurnaz 4

Egitimci efsane mudur selim kurnaz 4

Değerli okurlarım sizleri sıkmamak ve düzenli bir şekilde yazılarımı takip edebilmeniz için belli aralıklarla sizlerle beraber olmaya çalışıyorum.

Bundan sonrada elimizden, dilimizden ve kalemimizden dökülecek olan yazılarımı tarafsız bir bakış açısıyla sizlerle paylaşmak yine sizlerden aldığım ilham ve gayretle olacaktır.

Selim Kurnaz Hocamızla ne kadar çok kişilerin anısı, hatıraları varmış araştırıp irdeledikçe ne kadar güzellikler çıkıyor bu satırlarda ifade etmem, kelimelere dökmem o kadar zor ki bunu ancak yaşayanlar anlayabilir.

Selim Kurnaz iyi bir eğitimci olduğu kadar öğrencilerine bir baba şefkati ile yaklaşan zaman zaman onlarla şakalaşan, dertlerine, sevinçlerine ortak olabilen yüce gönüllü bir insan. Okulda düzenlenen eğlence gecelerinde öğrencileri ile birlikte hareket eden onlarla eğlenen, oynayan samimi bir kişiliktir.

ÖĞRENCİSİ HALİL AKÇA İLE ÇİFTETELLİ

Hepimizin ortak değerlerini her zaman baş üzerinde tutan, kesinlikle o değerlere söz söyletmeyen, öğrencileri ile halkı bütünleştirmeye çalışan, okulda düzenlenen gecelerimize velilerin yanında meslek sahibi kişileri davet ederek onlarla öğrencilerini kaynaştıran zaman zaman paneller, konferanslar düzenleyip ufkumuzu aydınlatan Selim hocam öğrencilerine ve halkına yardımcı olacak kitaplarını da çıkartmaya devam etmiş, derlemeler yapmış şiirler yazmıştır.

Tütüne övgü kitabında yüzlerce tütün manisini derlemiştir.

Bu manilerin hepsinde tütün emekçisinin hatıraları, sevinçleri, acıları sevgileri, sevgilileri ve aşklarını dile getirmiştir.

Gel kıralım tütünü,
Yapalım dizi dizi,
Tütün doruk aldı mı?
Kapatır ikimizi.

Gidiyorsun tarlaya,
Tütün mü kıracaksın?
Yalnız mı gidiyorsun,
Bensiz ne yapacaksın?

Tütün diktim bir evlek,
Dadandı karaleylek.
Yazın beraber idik,
Kışın ayırdı felek.

“Seçilmiş Ulusal Şiirler” derleme kitabında Atatürk ve Milli Bayramlar hakkında yazılan şiirleri toplamış okuyucularına sunmuştur.

“Konularına göre Seçme Türk Atasözleri” kitabında alfabetik sıra ile konusuna göre yüzlerce atasözünü derlemiştir. Kitabın ÖNSÖZ kısmının son paragrafında;

“Bu kitaptan yetişmekte olan çocuklarımız, gençlerimiz, çeşitli konulara dair seçkin atasözlerimizi öğrenerek, milli benliklerini, kültürlerini daha iyi tanıyacaklar; Türk olmanın gönüllerde yaratacağı sonsuz mutluluğu ve güveni duyacaklardır. SELİM KURNAZ 31.08.1962 BAFRA”

“Gözleri Mutlu Renk” adlı şiir kitabında yazmış olduğu şiirlerden bir demetini yayınlamıştır.

Sabahta tatlılık aradığım
Geceden yüklü umut gemilerim
Adım adım ilerleyen
Yelkensiz
Dilediğim kadar dolu
Gözleri mutlu renk.

Dallarda kımıldama
Kuş seslerinde canlılık
Bulduğum umut
Yaşama direnci oldu bende
Dilediğim kadar dolu
Gözleri mutlu renk

“Mitoloji ve Tarihten Seçmeler” adlı kitabında uzun uzun Dünya ve Türk tarihinden bahsetmiş tarihteki destanları işlemiştir.”

 Bu kitapların yayınlamasından hiçbir maddi çıkar sağlamayan hocamız 1971 yılına kadar Bafra Lisesinde görev yapmış, gönlü razı olmasa da çocuklarının yüksek tahsilleri sebebiyle tayinini Ankara’ya istemiştir.

VEDA GECESİNDEN ÖĞRENCİLERİ

HAYRETTİN YILDIRIM, KAMİL YILMAZ, ALİ RIZA KEÇELİ,

AHMET ERGİN, GÜNGÖR İNCİ, ALİ ANARAT VE KLAVYEDE İSMAİL RİKABİ KAYIRAN

ÖĞRENCİSİ ALİ RIZA KEÇELİ İLEAVUKAT GÜNAYDIN KORUR DİPLOMA TÖRENİ

Selim Kurnaz 1971 eğitim yılından sonra Ankara Keçiören Hüseyin Güllüoğlu Ortaokulunda çok sevdiği öğretmenlik görevini sürdürmüştür. Ankara değerli öğretmenimize yeni ufuklar açmış öğrenme ve öğretme arzusu onun düsturu olmuştur.

Önce Ankara Üniversitesi Eğitim Fakültesinin fark derslerini tamamlayarak Eğitim fakültesini bitirmiş, öğrencilerine örnek bir davranış sergilemiş daha sonra aynı fakültede Yüksek Lisans eğitimini tamamlamıştır.

Evet, yıl 1981 Selim hocamın çok sevdiği öğrencilerinden ve öğretmenlik hayatından ayrılması gerekiyordu.

Ne kadar istemese de vücudu rahatsızlık sinyalleri vermeye başlamış sağlık sorunları nedeni ile emekliye ayrılmış öğretmenlik hayatına veda etmiştir.

Kendisini emekli olduktan sonra Ankara’da evinde ziyaret ettim, elini öpmek nasip oldu. Eski günlere doğru yolculuk yaptık. Bol bol benim yaramazlıklarımdan bahsettik.

1933 yılında Bafra Sarıcevre (Kaydalaba) köyünde dünyaya gelen hayatının tamamını eğitime, öğretime, öğrencilerine ve topluma adayan bu ulu çınarın yaşamı 27 Kasım 1999 günü Ankara’da son bulacakmış.

Ailesinin isteği ile 28 Kasım 1999 günü Hacı Bayram Camisinde namazı kılınmış ve Ankara Karşıyaka mezarlığında toprağa verilmiştir.

Sevgili okurlarım çocukları kadar öğrencilerine de babalık yapmış onların dertleri ile her zaman ilgilenmiş toplumun geleceği olan öğrencilerini en iyi şekilde vatanına, milletine yarayışlı birer fert olmaları için ömrü boyunca caba göstermiş olan Selim Kurnaz hiçbir zaman unutulmamalıdır.

Sevgili eşi Fazilet Kurnaz hanıma, çocukları, torunları, sevenleri ve sevdikleri ile birlikte sağlıklı uzun ömürler diliyor ellerinden öpüyorum.

Sevgili öğretmenimiz seni rahmetle anıyoruz. Mekanın Cennet olsun. Değerli okurlarım en kısa zamanda yeni anılar, hatıralarda buluşmak üzere, hoşça kalın.

İdris Anarat

  • BafraHaber Yorum
  • Eğitimci Efsane müdür Selim Kurnaz 4 içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 1
User defaultYorum Id: 115275
21 Mart 2021
18:56
  • Yorum Id: 115275
  • 21 Mart 2021
  • 18:56

Kıymetli hocam nur içerisinde yat benim hüseyin gulluoglu okulunda ogretmenimdi çok kıymetli.bir eğitimci idi

Cevap
  • Yorum Id: 117260
  • 20 Nisan 2021
  • 14:46

Benim de aynı okuldan türkçe öğretmenimdir. sanırım, en sevdiğim, benim için en değerli öğretmenim. allah rahmet etsin .